Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε χαμηλά 10 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Οκτώβριο 2017 - Στις 54,6 μονάδες ο PMI

Ισπανία: Σε χαμηλά 10 μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Οκτώβριο 2017 - Στις 54,6 μονάδες ο PMI
Η αβεβαιότητα αναφορικά με το ζήτημα της Καταλονίας άσκησε σημαντικές πιέσεις στις επιχειρήσεις του κλάδου
Με τους χαμηλότερους ρυθμούς των τελευταίων 10 μηνών αναπτύχθηκε ο κλάδος υπηρεσιών στην Ισπανία τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (6/1) στοιχεία της Markit, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με τη ζήτημα της Καταλονίας επηρέασε αρνητικά τις επιχειρήσεις του κλάδου.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 54,6 μονάδες, έναντι 56,7 μονάδων τον Σεπτέμβριο, γεγονός που συνιστά την ασθενέστερη ανάπτυξη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατά πολύ ασθενέστερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 55,4 μονάδες.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Markit, παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα των πελατών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, εν μέσω ισχυρότερων συνθηκών της αγοράς, η πολιτική κατάσταση στην Καταλονία περιόρισε την ανάπτυξη.
Ωστόσο, ο υποδείκτης των παραγγελιών και των νέων επιχειρήσεων εξακολούθησε να ενισχύεται τον Οκτώβριο, υποδεικνύοντας την ευρεία ανθεκτικότητα της χώρας στις πολιτικές αναταραχές των τελευταίων εβδομάδων.
Σε ότι αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για το προσεχές έτος, αυτή υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδ των τελευταίων 13 μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης