Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Τώρα μιλάμε για την έξοδο από το μνημόνιο – Εκλογές το 2019

Ζαχαριάδης: Τώρα μιλάμε για την έξοδο από το μνημόνιο – Εκλογές το 2019
Επιδίωξη μας να βγούμε από το καθεστώς της ασφυκτικής επιτροπείας είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Την θέση ότι αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο και ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, τον Σεπτέμβριο του 2019 διατύπωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
«Θέλουμε να μεταβούμε από το καθεστώς της ασφυκτικής, πολλές φορές στραγγαλιστικής επιτροπείας , που υπάρχει στη χώρα, στο καθεστώς της εποπτείας που υπάρχει και για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που μπήκαν σε Μνημόνιο και βγήκαν είτε δε μπήκαν καθόλου» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9.84 ο κ.Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι την παρούσα στιγμή «είναι η ώρα να συζητήσουμε για την έξοδο από το Μνημόνιο και όχι για την ώρα των εκλογών».
«Εφόσον ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος και πηγαίνοντας στο τέλος της τετραετίας, το Σεπτέμβρη του 2019 κάπου εκεί, θα γίνουν οι εκλογές.
Η συζήτηση για τις εκλογές αυτή τη στιγμή αποσταθεροποιεί ένα κλίμα δυναμικής ανάκαμψης το οποίο υπάρχει στο χώρο των μακροοικονομικών και τη σημαντική προσπάθεια που κάνει και πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερο η κυβέρνηση , να κάνει και απτές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών» υποστήριξε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για τα capital controls ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι εφεξής στόχος είναι η περαιτέρω χαλάρωσή τους, εφόσον όμως ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση.
«Για τους πολίτες είναι αρκετά χαλαρά, για τις επιχειρήσεις υπάρχει ακόμα μία πίεση αλλά θέλουμε και εκεί πέρα να αποκλιμακώσουμε αυτή την κατάσταση.
Με την σταθεροποίηση των οικονομικών και την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα επανεξετάσουμε αν μπορούμε να πάμε και σε περαιτέρω χαλάρωση» είπε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης