Τελευταία Νέα

Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(07/11)

tags :
Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(07/11)
______________

ΔΤΡ@766,72 μονάδες(-2,27%) με χαμηλό τις 748(-4,66%): Σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, πάρα πολλά θα κριθούν στην ζώνη στήριξης 760 – 754, καθώς σε περίπτωση καθοδικής διαφυγής είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα “κρατήσει” η επόμενη στήριξη στις 732 μονάδες και δεν θα μπει σε δοκιμασία το επίπεδο των 678 μονάδων.

!ΤΙΤΚ@20,2900 ευρώ και -0,20%: Προσπάθεια αντίδρασης μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις που αποδείχθηκε ανεπιτυχής. Τα 20,8000 – 20,8600 ευρώ είναι κύρια αντίσταση, ενώ κλείσιμο πάνω από τα 20,8600 μας δίνει ημερήσιο αγοραστικό σήμα. Αν χαθεί το επίπεδο των 20,00 ευρώ, ο τίτλος μπορεί να μας δώσει συνέχιση προς χαμηλότερα επίπεδα.

!ΟΤΕ@10,8000 ευρώ και +1,89%: Συντηρείται το σήμα επιβίβασης, όσο η μετοχή δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 10,5400 ευρώ, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στα 10,93 – 10,95, 11,01 – 11,04 και 11,15 ευρώ.

_______________

!ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – ΟΠΑΠ@10,8000 ευρώ και +1,89%: Μετά την ανοδική διάσπαση των 9,30 ευρώ περπάτησε έως την αντίσταση των 9,70 με 9,80 ευρώ δίχως να έχει όμως την εμφανή διάθεση για παραπάνω κίνηση προς τα 10,00 ευρώ. Άρα θεωρώ ως πιθανό ένα Pullback προς την περιοχή των 9,30 με 9,24 ευρώ. Σενάριο που χορηγείται και από τους τεχνικούς ταλαντωτές.



……………..

!ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ – ΕΛΠΕ@7,5000 ευρώ και +1,49%: Ενδιαφέρουσα ήταν η ανοδική διάσπαση της διαγώνιας γραμμής στα 7,20 ευρώ δίνοντας έτσι ώθηση έως την άνω πλευρά των 7,65 με 7,70 ευρώ. Προσοχή σε μια πιθανή ανοδική λύση του καναλιού στα 7,70 ευρώ, καθώς θα βάλει πόντους στο ανοδικό σενάριο κίνησης προς τα 8,10 με 8,20 ευρώ.



___________________________


  • Στηρίξεις – Αντιστάσεις: 750 – 776

Η ενεργοποίηση του σχηματισμού double bottom (διπλό χαμηλό) στην ζώνη του 730, καθώς και η ανοδική γραμμή τάσης που αναφέραμε στο προηγούμενο εβδομαδιαίο σχόλιό μας, διερχόμενη από το 732, έδωσαν την αντίδραση, που αναμενόταν οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη στην πρώτη σημαντική αντίσταση, που βρίσκεται στην ζώνη του 770-776.

IBG Disclaimer http://www.ibg.gr/disclaimers/IBGDisclaimer.pdf (contact: spoulis@ibg.gr)

Διάσπαση της συγκεκριμένης ζώνης θα μας οδηγήσει στο επίπεδο των 800 μονάδων, κλείνοντας
ταυτόχρονα και το πτωτικό χάσμα (gap) που έχει αφήσει η αγορά στο 789. Στο αντίθετο σενάριο η άρνηση του δείκτη να διασπάσει την συγκεκριμένη ζώνη και επαναφορά των τιμών εντός των 747 μονάδων, θα δώσουν τέλος στο ανοδικό σενάριο με αποτέλεσμα, η διάσπαση του πρόσφατου χαμηλού
(732) να είναι πολύ πιθανή.







_____________

http://freeforumstocks.blogspot.gr/

!ΕΧΑΕ@4,7900 ευρώ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Σε πολύ σημαντικό σημείο βρίσκεται η μετοχή μετά την -αναμενόμενη τεχνικά-αντίδραση από την L1 των 4,60€. Στο επίπεδο αυτό, που επισημαίνεται με μπλε τετράγωνο, συγκλίνουν:
1) Η γραμμή τάσης R από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου
2) Η ζώνη D-D1 [ 4.90-4.94]
3) Ο ακμο 50 ημ ( 4,89 €).



Είναι σαφές ότι ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση του επιπέδου αυτού θα προσδώσει ιδιαίτερη ορμή στην κίνηση που έχει ως στόχο τα 5,20 ευρώ.

Αντιθέτως  άρνηση υπέρβασης του επιπέδου θα επαναφέρει τη μετοχή προς την S ( 4,72 ευρώ) ,με την δημιουργία ενός πιθανολογούμενου σχηματισμού ανάποδου ωκω, εφ όσον ο τίτλος κινηθεί οριζόντια μεταξύ των 4,72 και 4,90€.

Κατ αντιστοιχία  με την ανοδική διάσπαση των 4,94 ευρώ, μια καθοδική των 4,60 της L1 θα περιγράψει το αρνητικό σενάριο, καθώς με παράλληλη αύξηση του όγκου συναλλαγών, θα επιχειρήσει να προσεγγίσει την διακεκομμένη των 4,40€.
_________

Κινητός Μέσος Όρος 

Γενικά 
Ο Κινητός Μέσος Ορος είναι ένας δείκτης που μας δείχνει τη μέση τιμή μιας μετοχής για κάποια χρονική περίοδο. Βασική παράμετρος του δείκτη αυτού είναι η περίοδος υπολογισμού του. Αν η περίοδος αυτή είναι δέκα μέρες π.χ., ο Κινητός Μέσος Ορος δείχνει τη μέση τιμή της μετοχής τις δέκα τελευταίες μέρες. Ετσι κάθε σημείο του δείκτη αυτού ουσιαστικά δείχνει τη μέση τιμή της μετοχής τις δέκα προηγούμενες μέρες. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας υπολογισμού είναι μια γραμμή πολύ περισσότερο ομαλή από την πορεία της μετοχής. Εκτός από τους απλούς Κινητούς Μέσους Ορους υπάρχουν και οι εκθετικοί Κινητοί Μέσοι Οροι, όπου περισσότερο βάρος δίνεται στις πιο πρόσφατες τιμές (“ζυγίζονται” διαφορετικά στη διαδικασία υπολογισμού).

Ερμηνεία
Η πιο δημοφιλής μέθοδος ερμηνείας του δείκτη αυτού είναι η σύγκριση του Κινητού Μέσου Ορου με την τιμή της μετοχής. Οταν η τιμή της μετοχής ξεπερνάει την τιμή του Κινητού Μέσου Ορου της, αγοράζουμε. Οταν η τιμή πέφτει κάτω από το μέσο όρο, πουλάμε.
Ακολουθώντας αυτό το σύστημα δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσετε στη χαμηλότερη δυνατή τιμή ή να πουλήσετε στην πιο ψηλή. Απλά, σας υποδεικνύει σημεία για να αγοράσετε μόλις ξεκινάει η μετοχή να ανεβαίνει ή να πουλήσετε όταν η μετοχή αρχίζει να πέφτει.

Το πιο κρίσιμο σημείο για την ερμηνεία του δείκτη αυτού είναι η περίοδος υπολογισμού του. Εκ των υστέρων μπορούμε να βρούμε για κάθε μετοχή κάποια περίοδο τέτοια ώστε ακολουθώντας τις υποδείξεις του δείκτη αυτού να έχουμε κέρδος. Πώς διαλέγουμε όμως την περίοδο αυτή; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει σίγουρα να κάνει με το χρονικό ορίζοντα για τον οποίο περιμένουμε από τις επενδύσεις μας να αποδώσουν. Ο πιο συνηθισμένος Κινητός Μέσος Ορος είναι αυτός των 200 ημερών, μόνο όμως αν επενδύετε για το πολύ μακρινό μέλλον. Αν αγοράζεται και πουλάτε μετοχές καθημερινά, τότε ο Μέσος Ορος των 15 ή 25 ημερών σάς είναι πιο χρήσιμος.


Στο παραπάνω διάγραμμα έχουν τοποθετηθεί γράμματα στα σημεία που σύμφωνα με την ερμηνεία του δείκτη αυτού πρέπει να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε. Τα σημεία Α,Γ,Ε,Η είναι σημεία αγοράς, ενώ τα Β,Δ,Ζ,Θ σημεία πώλησης. Αν αγοράζαμε στο Α και πουλάγαμε στο Β, το κέρδος μας θα ήταν σημαντικό. Σε όλες τις άλλες αγοραπωλησίες που ακολουθούν ο χρηματιστής μας θα ήταν μάλλον πιο ωφελημένος από εμάς (λόγω προμήθειας). Να σημειωθεί εδώ ότι η περίοδος που χρησιμοποιήθηκε για τον κινητό μέσο όρο του γραφήματος ήταν 15 μέρες. Γι’ αυτόν το λόγο έχουμε σε τόσο σύντομο διάστημα τόσες πολλές αγοραπωλησίες.


Να σημειωθεί επίσης ότι όσο πιο πολλές μέρες εν συνεχεία η μετοχή παίζει πάνω από τον κινητό μέσο όρο της, τόσο πιο υγιής θεωρείται η κατεύθυνση της. Προσέξτε ότι στο διάστημα ΑΒ που η μετοχή ανεβαίνει συνεχώς, η τιμή της μετοχής δεν ακουμπάει ούτε μια φορά τον κινητό μέσο όρο της, ενώ στα άλλα διαστήματα (με εξαίρεση το ΗΘ) έχουμε ταλάντωση ουσιαστικά γύρω από το μέσο όρο.

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης