Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η IBM θέλει να εισάγει την τεχνολογία blockchain στη βιομηχανία… κάνναβης

Η IBM θέλει να εισάγει την τεχνολογία blockchain στη βιομηχανία… κάνναβης
Η IBM προωθεί την τεχνολογία blockchain από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέχρι τη λιανική και τη ναυτιλία τα τελευταία χρόνια
Η IBM μία από τις πιο μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ, θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain ως εργαλείο διαχείρισης της προσφοράς και ζήτησης για έναν ασυνήθιστο κλάδο, αυτόν της κάνναβης.
Ένα ψηφιακό ημερολόγιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της κάνναβης, από τον «σπόρο ως την πώληση», σύμφωνα με την εταιρεία Armonk της Νέας Υόρκης, η οποία υπέβαλε μία πρόταση το Νοέμβριο 2017, στην κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας.
Η επαρχία του δυτικού Καναδά συγκεντρώνει σχόλια σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης της βιομηχανίας πριν από τη νομιμοποίηση της κάνναβης σε εθνικό επίπεδο, τον Ιούλιο του 2018.
Η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε να βοηθήσει την πολιτεία να αναλάβει τον έλεγχο της προμήθειας, της πώλησης και της τιμολόγησης των προϊόντων, ενώ παράλληλα επιτρέπει στους παραγωγούς να εντοπίζουν τις προβλέψεις προσφοράς και ζήτησης και τις τάσεις κατανάλωσης, ανέφερε η IBM.
Το κοινόχρηστο ημερολόγιο ενημερώνεται και επικυρώνεται σε πραγματικό χρόνο για κάθε συμμετέχοντα στο δίκτυο και αποκαλύπτει ακριβώς πού υπάρχει ένα προϊόν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
"Αυτό το είδος διαφάνειας θα επιφέρει ένα νέο επίπεδο ελέγχου στις επαρχιακές ρυθμιστικές αρχές", δήλωσε η IBM.
Η IBM προωθεί την τεχνολογία blockchain από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέχρι τη λιανική και τη ναυτιλία τα τελευταία χρόνια.
Η εταιρεία στοιχηματίζει ότι η blockchain θα υιοθετηθεί από τους παραδοσιακούς μεγάλους πελάτες της επιχείρησης και μπορεί να χρησιμεύσει ως οδηγός ανάπτυξης των εσόδων μακροπρόθεσμα.
"Η υποβολή της πρότασης, μας ήταν απάντηση σε κυβερνητικό αίτημα", δήλωσε εκπρόσωπος IBM.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης