Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ. Δικαιοσύνης: Αυτεπάγγελτη δίωξη όσων μπλοκάρουν πλειστηριασμούς

Υπ. Δικαιοσύνης: Αυτεπάγγελτη δίωξη όσων μπλοκάρουν πλειστηριασμούς
Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διασφάλιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (8/11/2017) στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες:
Κατ΄ αρχάς σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ΄ έγκληση (μετά από μήνυση), όπως ισχύει σήμερα.
Δηλαδή θα μετατραπεί σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενο το αδίκημα.
Παράλληλα, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.
Επίσης, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα.
Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών κ.λπ., το περασμένο Σάββατο, αποφασίστηκε αποχή από την διενέργεια πλειστηριασμού μέχρι 31.12.2017 για λόγους ασφαλείας μετά τις επιθέσεις που δέχονται οι συμβολαιογράφοι.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr, οι συμβολαιογράφοι κρατούν χαμηλά τον πήχη όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Μάλιστα, κάνουν λόγο μια αναγνωριστική συνάντηση όπου οι δυο πλευρές απλώς παρέθεσαν τις θέσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης