Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street, έναν χρόνο μετά την εκλογή Trump - Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street, έναν χρόνο μετά την εκλογή Trump - Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές
Από την ημέρα της εκλογής του Trump, οι τρεις μεγάλοι δείκτες της Wall έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 20%
Με νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα (08/11/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Donald Trump, αν και τα κέρδη των αμερικανικών δεικτών παρέμειναν περιορισμένα, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, εν μέσω των ανησυχιών για καθυστέρηση της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.
Ο Dow Jones Industrial average, που χθες (07/11) έκλεισε επίσης σε ιστορικά υψηλά, ενισχύθηκε κατά 0,03%, στις 23.563,36 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,14% και έκλεισε στις 2.594,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,32% υψηλότερα, στις 6.789,12 μονάδες.
Από την ημέρα της εκλογής του Trump, οι τρεις μεγάλοι δείκτες της Wall έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 20%, ενώ έχουν καταρρίψει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση, που ενίσχυσαν το επενδυτικό κλίμα, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια σημαντική μείωση στον εταιρικό φόρο.
Στους μεγαλύτερους κερδισμένους από τις 8 Νοεμβρίου 2016 συμπεριλαμβάνονται οι κλάδοι αεροναυπηγικής και άμυνας, καθώς και της τεχνολογίας, έχοντας σημειώσει κέρδη περίπου 40%.
Το ράλι που σημειώθηκε μετά την εκλογή Trump συνδυάστηκε επίσης με πολύ χαμηλή μεταβλητότητα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης μεταβλητότητας ή φόβου (VIX) έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τις 9 μονάδες.






Ωστόσο, ορισμένα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, αλλά και οι αυξανόμενες ανησυχίες ότι θα μπορούσε να καθυστερήσει η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, βάρυναν το σημερινό κλίμα.
Οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν απώλειες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, μετά τις ανησυχίες που πυροδότησε η ήττα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές στη Βιρτζίνια και στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου εκλέχθηκαν Δημοκρατικοί κυβερνήτες.
Ο τραπεζικός δείκτης SPDR S&P bank exchange-traded fund (KBE) υποχώρησε κατά 0,7%, με την Bank of America να καταγράφει μεταξύ των χειρότερων επιδόσεων, με «βουτιά» 1,5%.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Snap κατέγραψε βουτιά 14,6%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ζημίες 443 εκατ. ή 0,14 δολαρίων ανά μετοχή, από ζημίες 124,9 εκατ. ή 0,15 δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα και έναντι των εκτιμήσεων για απώλειες 0,14 δολαρίων ανά μετοχή.
Επίσης, αρνητικά για τη μετοχή της εταιρείας της δημοφιλούς εφαρμογής Snapchat συνέβαλε η είδηση για την εξαγορά του 12% της από την κινεζική εταιρεία WeChat, η οποία ανήκει στον τεχνολογικό όμιλο Tencent.
Ωστόσο, η τρέχουσα περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων ήταν αρκετά ισχυρή.
Με το 87% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν αναφέρει αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο του 2017, τα κέρδη παρουσιάζουν αύξηση 6,4% σε ετήσια βάση, με το 74% να έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με απώλειες 0,7% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 56,81 δολ. ανά βαρέλι, με τον «μαύρο χρυσό» να δέχεται πιέσεις από μια απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου που έδειξε έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) για την περασμένη εβδομάδα, αλλά και μια «εκτόξευση» της αμερικανικής παραγωγής στα υψηλότερα επίπεδα από το 1983.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που ανέμεναν μια μείωσή τους κατά 2,9 εκατ. βαρέλια.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης