Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankel (ESM): Απαραίτητη η αντιμετώπιση των NPLs – Απλοποίηση των δημοσιονομικών κανόνων

Frankel (ESM): Απαραίτητη η αντιμετώπιση των NPLs – Απλοποίηση των δημοσιονομικών κανόνων
Συνέχιση των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ζήτησε το κορυφαίο στέλεχος του ESM
Την ανάγκη να υπάρξει απλοποίηση των δημοσιονομικών κανόνων που ισχύουν στην Ευρωζώνη αλλά και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τόνισε ο Christophe Frankel, κορυφαίο στέλεχος του ESM.
Μιλώντας σε συνέδριο ο Frankel, υπογράμμισε ότι «παρά την καλή δημοσιονομική κατάσταση η Ευρωζώνη θα πρέπει να απλοποιήσει τους δημοσιονομικούς της κανόνες, οι οποίοι είναι αρκετά περίπλοκη.
Η επίλυση των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει χρηματοοικονομική ενοποίηση και να «ξεμπλοκαριστούν» τα κατάλληλα κανάλια αμοιβαίας διαχείρισης του οικονομικού ρίσκου στον ιδιωτικό τομέα».
Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να συνεχιστούν οι δομικές μεταρρυθμίσεις, καθώς η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι αναπτύσσεται με ρυθμό χαμηλότερο των πραγματικών δυνατοτήτων της οικονομίας.
«Η αύξηση των επενδύσεων θα στηρίξει την ανάπτυξη.
Η Ευρώπη οφείλει να προχωρήσει στην αμοιβαιοποίηση της διαχείρισης ρίσκου.
Πρόκειται για ένα μέγεθος που δεν έχει αναπτυχθεί σημαντικά.
Πάντως η δημοσιονομική κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι πολύ καλύτερη από ότι σε Βρετανία, ΗΠΑ ή Ιαπωνία, κάτι που προσφέρει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε καλύτερα μία ενδεχόμενη νέα κρίση», προσέθεσε.
Αναφερόμενος στη μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, τόνιζε ότι είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό συζήτηση και ανταλλάσσονται αρκετές απόψεις για αυτό.
Τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης, ενώ εκτίμησε ότι η δημοτικότητα του ευρώ βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2004, κάτι το οποίο θα πρέπει να στείλει το μήνυμα στους πολιτικούς ότι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταστήσουν την Ευρωζώνη πιο ισχυρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης