Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη – Υποδειγματικές οι σχέσεις Ελλάδας – Πορτογαλίας

Παυλόπουλος: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη – Υποδειγματικές οι σχέσεις Ελλάδας – Πορτογαλίας
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής της Πορτογαλίας, Eduardo Ferro Rodrigues
Την θέση ότι η χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη διατύπωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής της Πορτογαλίας, Eduardo Ferro Rodrigues κατά τη συνάντηση τους σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ.Παυλόπουλος υπογράμμισε τις απόλυτα κοινές απόψεις που μοιράζονται οι ηγεσίες των δύο χωρών στα δύο βασικά θέματα, το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό και την ασφάλεια κυρίως της Μεσογείου καθώς και ό,τι αφορά το κοινωνικό κράτος ως βασικό πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ΠτΔ υποστήριξε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι υποδειγματικές και στο επίπεδο των κυβερνήσεων αλλά και στο επίπεδο των Προέδρων, και σημείωσε τη φιλική του σχέση με τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρσέλου ντε Σόουζα, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα τον επόμενο Μάρτιο και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον πορτογαλικό λαό, ο οποίος δοκιμάστηκε το περασμένο καλοκαίρι από εκτεταμένες φονικές πυρκαγιές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής της Πορτογαλίας αναφερόμενος στις πυρκαγιές στην χώρα του υποστήριξε πως χρειάζεται να δειχθεί στον κόσμο η ανάγκη να είναι η Ευρώπη παρούσα και σε αυτές τις περιστάσεις, ενώ αναφέρθηκε στη συμφωνία των δύο πλευρών και στην ανάγκη για κοινωνική ανάπτυξη και μείωση της ανισότητας και στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού.
Ο Eduardo Ferro Rodrigues είπε ακόμη ότι τα πράγματα στη χώρα του βελτιώνονται και επικαλέστηκε πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι η ανεργία στην Πορτογαλία μειώθηκε στο 8,5% ενώ η χώρα δανείζεται με επιτόκια κάτω από 2%, τόνισε ότι η κατάσταση βελτιώνεται και στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για περαιτέρω βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις των δύο χωρών με δεδομένη και τη συμφωνία για περισσότερη Ευρώπη με ολοκλήρωση των δομών της ευρωζώνης και ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ λαών και κυβερνήσεων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης