Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επενδύσεις – Στο επίκεντρο και το Ελληνικό

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επενδύσεις – Στο επίκεντρο και το Ελληνικό
Βαρύ το κλίμα μετά την προειδοποίηση της Lamda Development ότι κινδυνεύει η επένδυση στο Ελληνικό
Σύσκεψη με επίκεντρο τις επενδύσεις είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί αναμφίβολα και το θέμα με την επένδυση στο Ελληνικό ύστερα από τη σαφή προειδοποίηση της Lamda Development ότι δεν είναι δυνατό να ευοδωθεί η επένδυση στο Ελληνικό λόγω μιας σειράς εμποδίων.
Σημειώνεται ότι η Lamda Development υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις του υπ. Πολιτισμού για την οριοθέτηση της αρχαιολογική ζώνης, επηρεάζει σημαντικό τμήμα του σχεδιασμού του έργου, αυξάνει σημαντικά και με τρόπο μη προβλέψιμο τους κινδύνους από τη γραφειοκρατία, ενώ δυσχεραίνει σημαντικά την προώθηση των επιμέρους επενδύσεων.
Η εξέλιξη αυτή, η οποία έρχεται λίγες ώρες μετά και την απόφαση της Eldorado να «παγώσει» την επένδυση στις Σκουριές, προκαλεί έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση, η οποία έχει ποντάρει τα μέγιστα στην προσέλκυση επενδύσεων προκειμένου να εδραιωθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να μειωθεί η ανεργία.
Άλλωστε μόλις χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Ευρω – Αραβική Διάσκεηψ απηύθυνε κάλεσμα τον αραβικό κόσμο «να σπεύσει να αξιοποιήσει τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες» που δημιουργούνται στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος έχει τεθεί επικεφαλής μιας task force που ως μέλημα της έχει την επιτάχυνση των επενδύσεων και την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και εμποδίων στα επενδυτικά project.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης