Τελευταία Νέα

Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(13/11)

tags :
Χ.A.: Η βραχυχρόνια τεχνική προσέγγιση για δείκτες και μετοχές πρώτης κατηγορίας...(13/11)
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ – ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης προσέκρουσε για τρίτη φορά από το Σεπτέμβριο και μετά στην ζώνη αντίστασης των 770 μονάδων χάνοντας μια ακόμα ευκαιρία ανοδικής διαφυγής. Θα ήταν εξαιρετικά απίθανο με τους τζίρους των 40 εκατ. ευρώ να επιτευχθεί μια δυναμική αλλαγή στα διαγραμματικά δεδομένα της αγοράς και ως εκ τούτου η αναδίπλωση προς τις 730 μονάδες ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

  • Επισημαίνεται πάντως ότι παρά την ουδέτερη στάση των ταλαντωτών ο Τραπεζικός δείκτης διαπραγματεύεται σε χαμηλά επτά μηνών με ανοδικές αποκλίσεις που προμηνύουν ανοδική αντίδραση βραχυπρόθεσμα.
  • Τα «άσχημα» νέα για τους αγοραστές είναι ότι στην πρόσφατη καθοδική κίνηση διασπάστηκαν τόσο ο κινητός μέσος των 30 όσο και των 200 ημερών με τους δύο δείκτες να γυρίζουν σε θέση πώλησης.
Βέβαια το φαινόμενο των συνεχών διασπάσεων και των διαδοχικών σημάτων δεν είναι νέο, το καλοκαίρι του 2016 ο Γενικός Δείκτης είχε παρόμοια συμπεριφορά σε μια παρατεταμένη αναμονή στα επίπεδα των 550 μονάδων.

Η αναμονή επομένως λόγω των ισχνών τζίρων είναι το επικρατέστερο σενάριο για την ερχόμενη εβδομάδα με τις τράπεζες να αποτελούν πλέον τον οδηγό για τάση, ρευστότητα και ψυχολογία.

!ΣΧΟΛΙΟ – FAST FINANCE ΑΕΠΕΥ: Η Αγορά είναι έτοιμη να δώσει “red alert”, ιδιαίτερα αν ο Γενικός Δείκτης διασπάσει καθοδικά την ζώνη 735 – 725 μέσα στην οποία ολοκλήρωσε την χθεσινή συνεδρίαση, καθώς  χαμηλότερα οι πωλητές θα γίνουν επιθετικότεροι, λόγω “margin calls” και λόγω των κινήσεων “stop loss” στις οποίες θα προχωρήσουν τα, θεωρούμενα, πιο “αργά” χαρτοφυλάκια.

  • Δεν αποκλείεται η μεταφορά των πιέσεων και οι παράπλευρες απώλειες στα μη Τραπεζικά, Δεικτοβαρή, χαρτιά που έως τώρα επέδειξαν αξιοπρεπή συμπεριφορά.
  • H Αγορά τηρεί στάση αναμονής, ενώ παράλληλα φοβάται μην γίνει διάσπαση του 725 που γρήγορα μπορεί να πάρει ‘Stops’ μέχρι το 704.
  • H Δευτέρα έχει αναθεώρηση του MSCI, οπότε φυσιολογικά θα έχουμε σημαντική ενίσχυση της αξίας των συναλλαγών.
  • Στις 16 Νοέμβρη έχουμε κλείσιμο βιβλίων για τους Ξένους, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

!ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεκινώντας από το “ταλαιπωρημένο” Τραπεζικό ταμπλό, σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, οι επόμενες στηρίξεις για τις μετοχές των συστημικών Τραπεζών εντοπίζονται:

  • Στην Alpha Bank στα 1,5000 ευρώ, 1,4500 και 1,4000 ευρώ
  • Για την Εθνική στα 0,2510 ευρώ – 0,2500, 0,2420 και 0,2300 – 0,2270 ευρώ.
  • Για την Eurobank στα 0,6100 ευρώ, 0,6000, 0,5570 και 0,4980 ευρώ και
  • Για την Πειραιώς στα 2,2000 ευρώ, 2,1500, 2,0900 και 1,9800 ευρώ.
  • <Twitter: @StefanosDPoulis // email: spoulis@ibg.gr>





!ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: 

www.trading2day.gr

  • ALPHA BANK@1,5000 ευρώ:  Το χάσιμο του 1,53 θα ανοίξει την πόρτα στο επόμενο πολύ ισχυρό επίπεδο των 1,46 ευρώ. Από εκεί όμως και κάτω το διάγραμμα προκαλεί ρίγη καθώς δίνει ως επόμενη στήριξη τα 1,33 ευρώ. Προς το παρόν όμως τα μάτια θα είναι στραμμένα  στη συμπεριφορά της μετοχής κάτω από το 1,50 και κυρίως στα 1,44 με 1,46 ευρώ καθώς εάν πατήσει μπορεί να δώσει μια γρήγορη ανοδική αντίδραση προς το 1,67.


  • !FOLLI FOLLIE@16,0000 ευρώ: Εν αναμονή της 13ης Νοεμβρίου και των αλλαγών ή μη των δεικτών του MSCI   έχει χάσει τη στήριξη των 17,3000 ευρώ ανοίγοντας για την περιοχή στήριξης των 15,5000. Μετοχή με πολύ ενδιαφέρον καθώς ήδη έχει απολέσει ένα -27% από τις αρχές του φθινοπώρου. Στα υπόψιν για ποιο εμπεριστατωμένη ανάλυση..


+++++++++

ΦΦΓΚΡΠ@16,0000 ευρώ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…

http://freeforumstocks.blogspot.gr/

Μετά την ΕΜΦΑΝΗ αδυναμία υπέρβασης της L στα 22,2000 € ( ταυτισμένη σε αυτήν και ο ακμο 200 εβδομάδων) και με αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες, ο τίτλος  ξεκίνησε την καθοδική του πορεία.

Κομβικό σημείο η ταυτόχρονη καθοδική διάσπαση :
1) Της G1 των 19,7600 ευρώ
2) του εκμο 200 εβδ
3) αλλα κυρίως της γραμμής τάσης L1 που απεδείχθη ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς η μετοχή κινείται έκτοτε πτωτικά για 8 εβδομάδες έχοντας απωλέσει 5 ! ευρώ από τα υψηλά των 22+ ευρώ.

Στην πορεία αναδείχτηκε σημαντική και η διακεκομμένη R100  των 17,70 ευρώ που παρά την μίνι ανάπαυλα και την προσπάθεια να κρατηθεί η μετοχή σε αυτά τα επίπεδα, δεν κατέστη δυνατό και υποχώρησε υπό το βάρος των πωλητών, διασπώντας και την GA στα 16,95€.

Η Κ στα 15,50 φαίνεται να είναι η κατάληξη μιας δύσκολης εβδομάδας και είναι πιθανή μια τεχνική αντίδραση που θα παραμείνει τέτοια εφ όσον ο τίτλος δεν υπερβεί εκ νέου τη ζώνη 17-17,70€, ώστε να αντιστραφεί η βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση.

Έτσι, σε αυτήν περίπτωση η μετοχή θα υποχωρήσει ξανά με αυξημένες πιθανότητες καθοδικής διάσπασης και της Κ με στόχο τα 12,50€ του Ιανουαρίου του 2016. Αντίθετα, με ενδεχόμενη υπέρβαση των 17,70 θα απομακρυνθεί αυτό το σενάριο, αφου η μετοχή θα κινηθεί προς τις επόμενες αντιστάσεις [ 18,42-19,10-19,76€].

  • !ΕΥΡΩΒ @0,6150 ευρώ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ…
freeforumstocks.blogspot.gr/

Η μετοχή κινήθηκε συσσωρευτικά κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου δημιουργώντας το συμμετρικό τρίγωνο E-E1.  Η αδυναμία ανοδικής του λύσης και υπέρβασης της αντίστασης V1 ( 0,7650) επέφερε την καθοδική του λύση καλύπτοντας τον στόχο ως την W στα 0,6130 ευρώ.



  • Από κει ξεκίνησε η ανοδική αντίδραση, που παρά την προσπάθεια υπέρβασης της κατερχόμενης περιοριστικής S  έγραψε τρίτη χαμηλότερη κορυφή, που προϊδεάζει για χαμηλότερα επίπεδα με στόχο την εκ νέου προσέγγιση της W που ενδέχεται να αποτελέσει ισχυρή στήριξη και επανεμφάνιση αγοραστών για μια καινούργια τεχνική αντίδραση.
  • Αν όμως γίνει καθοδική τμήση της W, η κίνηση προς τα νότια θα επεκταθεί με αυξημένο όγκο συναλλαγών προς την κάτω πλευρά του μεγάλου καναλιού P1-P2 προς την D των 0,5080 που θα σημάνει και το κλείσιμο του gap της 28/3 ( 0,53-0,5410).
  • Αυτό το σενάριο θα αποφευχθεί -τουλάχιστον σε mid-term ΜΟΝΟ εάν η μετοχή επιστρέψει σε ανοδική τροχιά υπερβαίνοντας την αντίσταση V1 και υλοποιώντας την ανοδική διαφυγή από το μεγάλο κανάλι Ρ1-Ρ2.
  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης