Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Ποιος ο ρόλος του κ. Κοτζιά στην υπόθεση Καμμένου

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Ποιος ο ρόλος του κ. Κοτζιά στην υπόθεση Καμμένου
Ο Υπουργός των Εξωτερικών έχει τη θεσμική και πολιτική υποχρέωση να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για την σκοτεινή υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία
Το ερώτημα ποιος ο ρόλος του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην υπόθεση Καμμένου, θέτει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη σιωπή του Υπουργού Εξωτερικών για το μείζον ζήτημα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή του Προξένου στο Ριάντ.
«Σε μια από τις σπάνιες και πάντα προσεκτικές δημόσιες παρεμβάσεις της, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων διαμαρτύρεται για την πρωτοφανή στοχοποίηση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας του Έλληνα του Προξένου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ο τελευταίος «τόλμησε», ως όφειλε, να ενημερώσει τους προϊσταμένους του για την επίσημη θέση αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας».
Είναι απορίας άξιον ότι ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών δεν έχει μέχρι στιγμής αποδοκιμάσει τις απαξιωτικές αναφορές του κ. Καμμένου προς δημόσιο λειτουργό του δικού του Υπουργείου, αναφέρει η ανακοίνωση, όπως επίσης, «δια της σιωπής του φαίνεται να τις επικροτεί.
Επιπλέον ο Υπουργός των Εξωτερικών ακύρωσε τιμωρητικά και την μετάθεση του προξένου από το Ριάντ στο Λονδίνο καίτοι αυτή είχε αποφασιστεί από το καλοκαίρι».
Καταλήγοντας ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει:
«Ο Υπουργός των Εξωτερικών έχει τη θεσμική και πολιτική υποχρέωση να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για την σκοτεινή υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, καθώς είναι προφανές ότι αυτή, ηθελημένα ή μη, άμεσα ή έμμεσα, εμπλέκει και το Υπουργείο του οποίου προΐσταται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης