Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραμούζης (ΕΕΤ): Απαραίτητο εργαλείο οι πλειστηριασμοί για τους κακοπληρωτές

Καραμούζης (ΕΕΤ): Απαραίτητο εργαλείο οι πλειστηριασμοί για τους κακοπληρωτές
«Αν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κόστος γι αυτούς ενώ μπορούν να πληρώσουν,  θα είναι οδυνηρό για την οικονομία και τις τράπεζες», τόνισε ο Ν. Καραμούζης
Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θεωρεί απαραίτητο να υπάρχουν πλειστηριασμοί, καθώς αποτελούν το μοναδικό εργαλείο που έχουν οι τράπεζες στη διάθεσή τους, για να κυνηγήσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Νίκος Καραμούζης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
«Αν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κόστος γι αυτούς ενώ μπορούν να πληρώσουν,  θα είναι οδυνηρό για την οικονομία και τις τράπεζες», τόνισε ο Ν. Καραμούζης.
Εξήγησε επίσης ότι δεν υπάρχει άτυπη συμφωνία για τη μη διεξαγωγή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κάτω των 300 χιλ. αλλά είναι επιλογή των τραπεζών να μην κάνουν πλειστηριασμούς σε αυτή την κατηγορία.
Οι τράπεζες θα επικεντρωθούν στις μεγάλες υποθέσεις και πάντα με κοινωνική ευαισθησία, τόνισε, ενώ υποστήριξε ότι οι τράπεζες είναι υγιείς και θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, υπογράμμισε πως είναι γνωστό ότι δεν μπήκαμε στην κρίση και στα μνημόνια λόγω αδυναμίας των τραπεζών
Δεν ήταν η παθογένεια της Ελλάδας, από αλλού προήλθαν τα προβλήματα, τόνισε ο κ. Βούτσης και χαρακτήρισε χρήσιμη τη συνάντηση με την ΕΕΤ.



Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης