Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 3 εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου - Κέρδη 0,7%, στο 1,1752 δολ.

Σε υψηλό 3 εβδομάδων το ευρώ έναντι του δολαρίου - Κέρδη 0,7%, στο 1,1752 δολ.
 Ώθηση στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα από ορισμένα ισχυρά οικονομικά στοιχεία για τη Γερμανία
Σε υψηλό τριών εβδομάδων ανήλθε σήμερα (14/11/2017) το ευρώ έναντι του δολαρίου, δεχόμενο ώθηση από ορισμένα ισχυρά οικονομικά στοιχεία για τη Γερμανία.
Ειδικότερα, το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,7% και ανήλθε στο 1,1752 δολ. έναντι του δολαρίου - το υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων εβδομάδων.
Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν έχει διαπραγματευτεί σε επίπεδα άνω του 1,17 δολ. από τις 26 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar Index υποχωρούσε κατά 0,4%, στις 94,09 μονάδες, όντας αντιμέτωπος με απώλειες για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε συνεδριάσεις.
Παράλληλα, κέρδη καταγράφει το ευρώ σε σχέση και με την στερλίνα, διαπραγματευόμενο κατά 0,7% υψηλότερα, στο 0,8960.
Ώθηση στο ενιαίο νόμισμα προσέφεραν τα ισχυρά στοιχεία για την οικονομία της Γερμανίας, που έδειξαν μια σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, χάρη στην παγκόσμια ζήτηση και στις υψηλότερες εταιρικές επενδύσεις.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,3%, από 2,6% το προηγούμενο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ελαφρά επιβράδυνση στο 2,4%.
Παράλληλα, η Destatis αναθεώρησε επί τα βελτίω και τα στοιχεία της για το πρώτο τρίμηνο του έτους, στο 3,6% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για ανάπτυξη της τάξεως του 2,9%.
Εν τω μεταξύ, στήριξη στο ευρώ προσέφεραν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ο οποίος τόνισε ότι τα εργαλεία που χρησιμοποίησε η ΕΚΤ κρίνονται άκρως αποτελεσματικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης