Διεθνή

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θα συνεχίσει τη «συνετή και ουδέτερη» νομισματική πολιτική της

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θα συνεχίσει τη «συνετή και ουδέτερη» νομισματική πολιτική της
Η κεντρική τράπεζα στοχεύει στη διατήρηση ενός κατάλληλου νομισματικού περιβάλλοντος για τις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική ανάπτυξη
Τη διατήρηση της συνετής και ουδέτερης νομισματικής πολιτικής ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, όπως κι ότι θα διατηρήσει σταθερές τις συνθήκες ρευστότητας, καθώς επιδιώκει να αποτρέψει τους συστημικούς κινδύνους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) θα διατηρήσει επίσης σταθερό το γουάν, αυξάνοντας ταυτόχρονα την αμφίδρομη ευελιξία του νομίσματος, ανέφερε στην έκθεση εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής του γ΄ 3μήνου 2017.
Η κεντρική τράπεζα στοχεύει στη διατήρηση ενός κατάλληλου νομισματικού περιβάλλοντος για τις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική ανάπτυξη.
"Θα χρησιμοποιήσουμε τιμολογιακά και ποσοτικά εργαλεία, ώστε η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα να είναι βασικά σταθερή", δήλωσε η κεντρική τράπεζα.
Η κεντρική τράπεζα, την Παρασκευή, εξέδωσε επίσης οδηγίες για αυστηρότερους κανόνες, σχετικά με τις επιχειρήσεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, το τελευταίο βήμα του Πεκίνου για την αποφυγή των συστημικών κινδύνων, στον τομέα των σκιωδών τραπεζών της χώρας.
Η PBOC θα λειτουργήσει στο πλαίσιο της νεοσυσταθείσας επιτροπής κρατικού συμβουλίου για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ανάπτυξη, αναφέρει η έκθεση.
Το σταθμισμένο μέσο επιτόκιο δανεισμού για μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, βασικός δείκτης που αντικατοπτρίζει το κόστος χρηματοδότησης εταιρειών, αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης το γ΄ 3μηνο του 2017 στο 5,76%.
Το κόστος δανεισμού στην Κίνα έχει αυξηθεί το 2017, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές επιδιώκουν να αποσύρουν το κερδοσκοπικό δανεισμό και την περαιτέρω αύξηση των επιπέδων χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης