Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πέθανε αιφνιδίως ο Γ. Εισαγγελέας που είχε ασκήσει διώξεις στους Καταλανούς ηγέτες

Ισπανία: Πέθανε αιφνιδίως ο Γ. Εισαγγελέας που είχε ασκήσει διώξεις στους Καταλανούς ηγέτες
Ο Γ. Εισαγγελέας βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για να συμμετάσχει σε συνέδριο εισαγγελέων των χωρών της Λατινικής Αμερικής
Μια απρόσμενη εξέλιξη λαμβάνει η δίωξη κατά των αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας μετά τον αιφνίδιο θάνατο του γενικού εισαγγελέα της Ισπανίας Jose Mannuel Matha στο Μπουένος Άιρες.
Ο 66χρονος δικαστικός είχε εισαχθεί την Παρασκευή (17/11) σε νοσοκομείο της Αργεντινής επειδή έπασχε από κάποια λοίμωξη, όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ισπανικών εισαγγελικών αρχών.
Βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για να συμμετάσχει σε συνέδριο εισαγγελέων των χωρών της Λατινικής Αμερικής.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy εξέφρασε τη συλλυπητήριά του και, με μήνυμά του στο Twitter, εκφράζοντας «τις ευχαριστίες του για μια ζωή στην υπηρεσία του κράτους».
Ο Matha είχε αναλάβει τα καθήκοντα του γενικού εισαγγελέα πριν από περίπου έναν χρόνο.
Μετά το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, την 1η Οκτωβρίου, ζήτησε να ασκηθούν διώξεις για εξέγερση, στάση και κατάχρηση δημοσίου χρήματος στα μέλη της καθαιρωθείσας Καταλανικής κυβέρνησης.
Οκτώ πρώην υπουργοί της Καταλονίας έχουν τεθεί υπό κράτηση ενώ τέσσερις άλλοι, μαζί με τον πρώην πρόεδρο Carles Puigdemont, διέφυγαν στο Βέλγιο και αναμένουν την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης για το αν θα εκδοθούν ή όχι στην Ισπανία.
Ο γενικός εισαγγελέας διορίζεται από τον βασιλιά κατόπιν πρότασης της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης