Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Volvo προμηθεύει την Uber με 24.000 αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα

tags :
Η Volvo προμηθεύει την Uber με 24.000 αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα
Αν η Uber αγοράσει και τα 24.000 αυτοκίνητα, θα είναι η μεγαλύτερη παραγγελία με διαφορά της Volvo και η μεγαλύτερη στην αυτόνομη αυτοκινητοβιομηχανία
Η Uber σχεδιάζει να αγοράσει έως και 24.000 αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα από τη Volvo, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της αμερικανικής επιχείρησης σε μία καινούργια τεχνολογία, που πλέον καθιστά την ύπαρξη του οδηγού μη απαραίτητη.
Η μη δεσμευτική συμφωνία μπορεί να προσφέρει στην Uber τον Σαν Φρανσίσκο ώθηση σε μία αγορά που θα γνωρίσει τεράστια άνθηση τα επόμενα χρόνια.
Οι κατασκευαστές αυτοκινητοβιομηχανιών, οι εταιρίες που αναπτύσσουν την τεχνολογία και οι νεοφυείς εταιρίες τεχνολογίας έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην αγορά των αυτοοδηγούμενων οχημάτων, μία αγορά που αναμένεται να επενδυθούν δισ. δολάρια.
Η Geely, που ανήκει στην Volvo, δήλωσε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 ότι θα εξοπλίσει την Uber με τα SUV XC90 εξοπλισμένα με αυτόνομη τεχνολογία, ως μέρος μιας μη αποκλειστικής συμφωνίας από το 2019 έως το 2021.
Ένας εκπρόσωπος της Volvo δήλωσε ότι η συμφωνία αφορά έως και 24.000 αυτοκίνητα.
Το σύστημα αυτόματης οδήγησης που θα χρησιμοποιηθεί στα αυτοκίνητα Volvo - τα οποία δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί - βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την Advanced Technologies Group της Uber.
Αν η Uber αγοράσει και τα 24.000 αυτοκίνητα, θα είναι η μεγαλύτερη παραγγελία με διαφορά της Volvo και η μεγαλύτερη στην αυτόνομη αυτοκινητοβιομηχανία.
Ένα νέο Volvo XC90 τυπικά έχει τιμή πώλησης περίπου 50.000 δολάρια.
Η Uber δοκιμάζει πρωτότυπα αυτοκίνητα της Volvo για περισσότερο από ένα χρόνο, με τους οδηγούς ασφαλείας στο μπροστινό κάθισμα να παρεμβαίνουν στο σύστημα αυτόματης οδήγησης, όταν εκείνο παρουσιάσει έχει κάποια αστοχία, στο Τέμπε, στην Αριζόνα και στο Πίτσμπουργκ.
Δεν έχουν δοθεί οικονομικές λεπτομέρειες για την αγορά, η οποία θα είναι μία πολύ μεγάλη νέα επένδυση για την Uber και θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή από το μακροχρόνιο επιχειρηματικό μοντέλο της Uber, όπου οι οδηγοί αγοράζουν ή μισθώνουν τα δικά τους αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης