Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Unibios: Εκδίδει Ομολογιακό Δάνειο ύψους 1,8 εκατ. με τιμή την ονομαστική αξία 0,30 ευρώ

tags :
Unibios: Εκδίδει Ομολογιακό Δάνειο ύψους 1,8 εκατ. με τιμή την ονομαστική αξία 0,30 ευρώ
Unibios: Εκδίδει Ομολογιακό Δάνειο ύψους 1,8 εκατ. με τιμή μετοχής 0,30 ευρώ
Στην έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου προχωρά η Unibios ύψους 1,8 εκατ. με τιμή μετοχής 0,30 ευρώ.
Αναλυτικότερα όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
«Κύριοι Μέτοχοι, Συμμορφούμενοι με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν 3016/2002 και του άρθρου 4.1.4.1.2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει σήμερα, σας υποβάλλουμε την παρούσα Έκθεση, με σκοπό να παραθέσουμε πληροφορίες σχετικά με την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της εταιρίας με την επωνυμία «UNIBIOS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής καλουμένης για λόγους συντομίας «Unibios» ή «Εταιρία»), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3α § 1, του Κ.Ν. 2190/1920.
Ειδικότερα παραθέτουμε τα ακόλουθα:
Οι μετατρέψιμες ομολογίες που εκδίδονται θα μετατρέπονται σε μετοχές ίσης ονομαστικής αξίας.
Η ονομαστική αξία ανέρχεται σήμερα σε 0,30 € ανά μετοχή.
Σε περίπτωση αλλαγής της ονομαστικής αξίας της μετοχής ή του αριθμού των μετοχών η τιμή μετατροπής θα προσαρμόζεται έτσι ώστε η ονομαστική αξία των μετοχών στις οποίες δύνανται να μετατραπούν οι ομολογίες να παραμένει σταθερή, όση ήταν και πριν από την αλλαγή.
Οι ομολογίες θα μετατρέπονται πάντα σε μετοχές ίσης ονομαστικής αξίας με την ομολογία.
Το ύψος του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ορίζεται ως εξής:
Το συνολικό ποσό του ομολογιακού δανείου θα είναι 1.875.277,80 € και θα διαιρείται σε 6.250.926 ομολογίες ονομαστικής αξίας 0,30 € εκάστη μετατρέψιμες σε μετοχές ίσης ονομαστικής αξίας.
Η τιμή μετατροπής θα είναι ίση με την ονομαστική αξία της μετοχής.
H ονομαστική αξία της μετοχής είναι σήμερα 0,30 € και δικαιολογείται σε κάθε περίπτωση καθώς (1) θα είναι ίση της τιμής των προηγούμενων εταιρικών πράξεων της εταιρίας, και (2) εντάσσεται στο πλαίσιο τιμών που απαιτούνται για να είναι επιτυχής η παρούσα έκδοση και μάλιστα με τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες.
Η διάρκεια των ομολογιών θα είναι 5 ετών από την ημερομηνία κατά την οποία λαμβάνεται η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που αποφασίζει αυτή την έκδοση τους, Ο χρόνος άσκησης του δικαιώματος θα καθορισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας που θα ενεργήσει ώστε να υποβληθεί αίτηση για την εισαγωγή των ομολόγων προς διαπραγμάτευση στον πολυμερή μηχανισμό διαπραγμάτευσης ΕΝ.Α. (εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών) και θα πρέπει να καθορισθεί με την έγκριση του Πληροφοριακού Σημειώματος και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση και κατόπιν και των υποδείξεων του διαχειριστή του μηχανισμού πολυμερούς διαπραγμάτευσης ΕΝ.Α.
Ο τρόπος διάθεσης θα είναι με δικαίωμα προτίμησης από τους υφισταμένους μετόχους και με αναλογία δύο ομολογίες ονομαστικής αξίας και τιμής διάθεσης 0,30 ευρώ έκαστη για κάθε μετοχή που κατέχουν σήμερα.
Διευκρινίζεται ότι σε κάθε μετοχή που υφίσταται σήμερα θα ενσωματώνεται δικαίωμα για δυο ομολογίες. Δεν θα εκδοθούν κλάσματα ομολογιών.
Η κάλυψη θα γίνει με την καταβολή μετρητών ή τον συμψηφισμό απαιτήσεων ή προκαταβολών που έχουν ήδη καταβληθεί στον όμιλο ή που θα καταβληθούν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την κάλυψη των ομολογιών.
Επιτρέπεται η μερική κάλυψη της παρούσης έκδοσης του ομολογιακού δανείου με βάση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13α του ΚΝ2190/1920 σε συνδυασμό με την παράγραφο 3 του άρθρου 3α του ιδίου νόμου.
Αδιάθετες ομολογίες διατίθενται από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά προτεραιότητα αναλογικά σε παλαιούς μετόχους που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να αναλάβουν, και πέραν των αναλογουσών σε αυτούς, αδιάθετες ομολογίες.
Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να διαθέσει τις μετοχές κατά την ελεύθερη του κρίση σε οιονδήποτε επενδυτή ανεξάρτητα του αν είναι ήδη μέτοχος της εταιρίας.
Οι ομολογίες θα εκδίδονται σε τίτλους των 0,30 ευρώ ονομαστικής αξίας και θα αποδίδουν τόκο με ετήσιο επιτόκιο δυο τοις εκατό (2%) ενώ δεν θα υπάρχουν άλλες εξασφαλίσεις για τους ομολογιούχους.
ο Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτείται σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 του νόμου 3156/2003, την παράγραφο 2 του άρθρου 3α του ΚΝ 2190/1920 και τους «Κανόνες Λειτουργίας Εναλλακτικής Αγοράς» (Πολυμερούς Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών) για να καθορίσει όλους τους υπόλοιπους όρους του ομολογιακού δανείου και να συντάξει το πρόγραμμα και το πληροφοριακό σημείωμα και για όλες τις ενέργειες που τυχόν θα απαιτηθούν για την διάθεση, την Δημόσια Προσφορά και την υποβολή αίτησης για την Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην αγορά σταθερού εισοδήματος του πολυμερούς μηχανισμού διαπραγμάτευσης ΕΝ.Α. Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτείται για να ορίσει εκπρόσωπο των ομολογιούχων και για την οργάνωση τους σε ομάδα.
Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 του Νόμου 3156/2003 εξουσιοδοτείται για να καθορίσει όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του δανείου εκτός από αυτές που ορίζονται ρητά από την Γενική Συνέλευση.
Σημειώνεται ότι κατά την διάθεση του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου θα μπορεί η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής να είναι κατώτερη της ονομαστικής αξίας του ομολόγου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης