Τελευταία Νέα
Διεθνή

Euronews: Η ελληνική κυβέρνηση αποζημιώνει τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική

tags :
Euronews: Η ελληνική κυβέρνηση αποζημιώνει τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική
Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν χείμαρρο λάσπης και νερού που πλημμύρισαν τις παράκτιες πόλεις της Μάνδρας και της Νέας Περάμου την  Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017
Στην απόφαση της κυβέρνησης να αποζημιώσει τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, αναφέρεται με δημοσίευμά του το Euronews.
Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προσφέρει αποζημίωση έκτακτης ανάγκης αξίας εκατομμυρίων ευρώ, σε εκατοντάδες νοικοκυριά που επλήγησαν από τις πλημμύρες, το πιο φονικές σε τέσσερις δεκαετίες.
Τα συνεργεία διάσωσης στην Ελλάδα ανέσυραν το σώμα του εικοστού θύματος των πλημμυρών της περασμένης εβδομάδας στα περίχωρα της Αθήνας.
Εξειδικευμένα συνεργεία ψάχνουν την περιοχή για δύο άντρες που ακόμα αγνοούνται. Επικεντρώθηκαν στην πόλη της Μάνδρας, την περιοχή που χτυπήθηκε περισσότερο στα δυτικά της πρωτεύουσας.
"Η κατάσταση είναι δραματική, κύριο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε νερό", δήλωσε κάτοικος Μανδρας.
"Το νερό που έχουμε, είναι πολύ λίγο και αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, είναι πιθανό ότι σύντομα θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα υγείας".
Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν χείμαρρο λάσπης και νερού που πλημμύρισαν τις παράκτιες πόλεις της Μάνδρας και της Νέας Περάμου την περασμένη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, καταστρέφοντας σπίτια, επιχειρήσεις και καταστρέφοντας τους δρόμους.
Εκείνοι που πέθαναν πνίγηκαν στα σπίτια τους ή είχαν παρασυρθεί από τα νερά.
Η καταστροφή προκάλεσε αντιδράσεις και υπογράμμισε την αδυναμία των ελληνικών αρχών να ενεργήσουν σε περιοχές με ανεπαρκή υποδομή και οικήματα χωρίς άδεια οικοδόμησης που παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες.
Ερωτήματα επίσης υπάρχουν γιατί τα έργα πρόληψης των πλημμυρών είχαν καθυστερήσει.
Οι αρχές θα προσφέρουν στα θύματα των πλημμυρών έως 5.000 ευρώ για τα νοικοκυριά και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Ο κ. Τζανακόπουλος είπε στο Reuters ότι το ποσό θα προέλθει από τον εθνικό προϋπολογισμό.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης