Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

"Προπέτασμα καπνού" οι απειλές Ερντογάν;

O κρατούμενος Τουρκοϊρανός επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ ειναι μια "ωρολογιακή βόμβα" για τον Τούρκο Πρόεδρο.
Για όσους αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να κλιμακώνει τη σύγκρουσή του με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, θα πρέπει να δουν λίγο βαθύτερα τι συμβαίνει στο εσωτερικό της γείτονος και να αναλύσουν την υποβόσκουσα πολιτική κρίση.
Η απάντηση βρίσκεται στο όνομα Ρεζά Ζαράμπ. Πρόκειται για τον Τουρκοϊρανό επιχειρηματία που εμπλέκεται στην οργανωμένη από το τουρκικό κράτος και την τουρκική ηγεσία συνωμοσία καταπάτησης των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν και τον παράνομο πλουτισμό της ίδια της οικογένειας Ερντογάν.
Ο Ρεζά Ζαράμπ είχε συληφθεί στις ΗΠΑ, αλλά πρόσφατα φαίνεται να έχει "εξαφανισθεί"! Σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες και φήμες, η εξαφάνιση του Ζαράμπ από τα φώτα της δημοσιότητας, παραπέμπει σε συμφωνία του με την αμερικανική Δικαιοσύνη να ανοίξει το στόμα του και «όποιον πάρει ο Χάρος». Εάν επιβεβαιωθούν αυτά τα σενάρια, το πιθανότερο θύμα θα είναι ο ίδιος ο Ερντογάν.
Οπότε, ο Τούρκος ηγέτης, αντιλαμβανόμενος την «καταιγίδα» να πλησιάζει, δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να τα ρίξει όλα σε «συνωμοσία» των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Ήδη, έβαλε την τουρκική «Δικαιοσύνη» να ανακηρύξει τα έγγραφα επί των οποίων στηρίχθηκαν οι διώξεις κατά των Τούρκων υπηκόων στις ΗΠΑ ως «πλαστά», ενώ κλιμακώνει την «εθνικά υπερήφανη» ρητορική, ότι κανείς δεν υπαγορεύει στην Τουρκία ποια όπλα θα αγοράσει, κι άλλα συναφή…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης