Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνελήφθησαν 29 Τούρκοι πράκτορες από τις αιγυπτιακές αρχές

Συνελήφθησαν 29 Τούρκοι πράκτορες από τις αιγυπτιακές αρχές
Νέα τρικυμία στις σχέσεις της Τουρκίας με την Αίγυπτο αναμένεται να προκαλέσει η σύλληψη 29 ατόμων με τις κατηγορίες της κατασκοπίας.
Ο εισαγγελέας της Αιγύπτου διέταξε την κράτηση των 29 συλληφθέντων για 15 ημέρες, προκειμένου να γίνει έρευνα αν έκαναν κατασκοπία για λογαριασμό της Τουρκίας. Οι 29 κατηγορούνται, επίσης, ότι ήταν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Αναζητούνται και άλλα άτομα.
Σύμφωνα με την εισαγγελία, κατασκόπευαν με κοριούς την κυβέρνηση, μέσω δικτύου που είχαν φτιάξει και έστελναν τις πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.
Η ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρει ότι:
«Οι ύποπτοι σε συνεργασία με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά και μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνωμοτούσαν για να καταλάβει πάλι την εξουσία η Μουσουλμανική Αδελφότητα».
Κατηγορούνται, επίσης, για ξέπλυμα χρήματος αλλά και για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω ΜΜΕ στο εξωτερικό, έτσι ώστε να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια στους θεσμούς της Αιγύπτου.
Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των υπόπτων βρέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συστήματα παρακολούθησης, αλλά και άλλος εξοπλισμός για επικοινωνία με το εξωτερικό.
Οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Τουρκία είναι τεταμένες από την εποχή της ανατροπής του Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013.
Τότε, η Άγκυρα είχε κάνει λόγο για πραξικόπημα εναντίον του Μόρσι και πολλά μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που είναι πλέον εκτός νόμου, έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης