Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στοπ» στις παράνομες υπερωρίες φοιτητών σε εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone X στην Κίνα

tags :
«Στοπ» στις παράνομες υπερωρίες φοιτητών σε εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone X στην Κίνα
Η Apple δηλώνει ότι η παράνομη εργασία είναι κάτι που δεν συνάδει με την πολιτική της σαν εταιρεία
Η Foxconn προμηθευτής της Apple, απαγόρευσε στους εκπαιδευόμενους φοιτητές να εργάζονται παράνομα υπερωρίες σε εργοστάσιο στην Κίνα, μετά από δημοσίευμα των Financial Times, ότι έξι μαθητές γυμνασίου στην επαρχία Χενάν εργάζονταν 11 ώρες για να κατασκευάσουν τηλέφωνα iPhone X της Apple.
Οι πολλές ώρες παραβιάζουν τους κινεζικούς νόμους, οι οποίοι αποσκοπούν στην αποτροπή εργασίας από ασκούμενους, περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα.
Η Apple δήλωσε ότι στους ασκούμενους "δεν θα έπρεπε να είχε επιτραπεί να εργάζονται υπερωρίες".
Και την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, η εταιρεία δήλωσε στο BBC:
"Η Apple είναι πολύ αυστηρή, στο να εξασφαλίσει ότι όλοι στην αλυσίδα εφοδιασμού μας, αντιμετωπίζονται με την αξιοπρέπεια και το σεβασμό που αξίζουν.
Γνωρίζουμε ότι η δουλειά μας δεν γίνεται ποτέ και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε, για να έχει θετικό αντίκτυπο και να προστατεύει τους εργαζόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού μας".
Η έκθεση των Financial Times ανέφερε ότι οι έξι μαθητές που συμμετείχαν στην συνέντευξη, ήταν από μια ομάδα 3.000 φοιτητών από τη σχολή αστικών σιδηροδρομικών μεταφορών του Zhengzhou.
Η Foxconn με έδρα το Ταϊβάν, προσφάτως προσέλαβε τους φοιτητές, για να ανταπεξέλθει στη ζήτηση για το τελευταίο κινητό τηλέφωνο της Apple.
Τον Οκτώβριο 2017, η Apple δήλωσε στο CNBC ότι η ζήτηση των πελατών για το iPhone X ήταν «εκτός των προσδοκιών», πριν από την επίσημη κυκλοφορία του στις 3 Νοεμβρίου.
Η Foxconn δήλωσε ότι οι εκπαιδευόμενοι «αποκομίζουν εκτός από οικονομικά και πολλά άλλα οφέλη», χωρίς όμως να γίνει πιο συγκεκριμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης