Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Η ΕΕ καταδικάζει την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία

Tusk: Η ΕΕ καταδικάζει την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία
Η ΕΕ καταδικάζει την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας, τόνισε ο Donald Tusk
Η ΕΕ καταδικάζει την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας, τόνισε σήμερα (24/11/2017) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, μετά το τέλος της 5ης Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.
Η ΕΕ καταδικάζει την επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση της Κριμαίας, τόνισε σήμερα (24/11/2017) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Trump, μετά το τέλος της 5ης Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.
O Tusk κατηγόρησε τη Ρωσία για τον θάνατο πέντε Ουκρανών στρατιωτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν όταν φιλορώσοι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε κυβερνητικές θέσεις στην περιοχή Luhansk την Πέμπτη (23/11).
Όπως δήλωσε ο Tusk, το καλύτερο μέλλον για την Ουκρανία και άλλες χώρες της περιοχής βρίσκεται στους στενούς δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναφερθείς στο μέλλον της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε πως τα μέλη της συμφώνησαν στους νέους πολιτικούς και οικονομικούς στόχους που πρέπει να επιτευχθούν μέχρι το 2020.
«Θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης σε ορισμένους ειδικούς τομείς όπως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ψηφιακή οικονομία, οι ευρυζωνικές επενδύσεις, καθώς και επενδύσεις σε έργα στον τομέα των μεταφορών, της ενέργειας και των έργων υποδομής.
Η λίστα είναι μεγάλη», δήλωσε ο Tusk.
«Αλλά πάνω απ’ όλα, θέλουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς μεταξύ των πολιτών μας και να υποστηρίξουμε περισσότερο την κοινωνία των πολιτών.
Κατά τα προσεχή έτη θα προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες για τη συμμετοχή των νέων σε προγράμματα ανταλλαγής και πρακτικής άσκησης σε χώρες της ΕΕ.
Θέλουμε περισσότεροι σπουδαστές και ακαδημαϊκό προσωπικό να επωφεληθούν από το πρόγραμμα Erasmus-plus», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης