Τελευταία Νέα
Διεθνή

Puigdemont: Στις εκλογές του Δεκεμβρίου οι Καταλανοί θα ψηφίσουν για ανεξαρτησία

Puigdemont: Στις εκλογές του Δεκεμβρίου οι Καταλανοί θα ψηφίσουν για ανεξαρτησία
Είναι η στιγμή της Καταλονίας, όχι των πολιτικών κομμάτων. Είναι η στιγμή της ενότητας
«Οι περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία θα επιτρέψουν να επικυρωθεί η βούληση των Καταλανών να ζήσουν σ' ένα ανεξάρτητο κράτος», δήλωσε από το Βέλγιο ο καθαιρεθείς πρόεδρος Καταλονίας Carles Puigdemont.
Ο πρώην πρόεδρος παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Μαζί για την Καταλονία» αρχίζοντας και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία από ένα ξενοδοχείο στην περιφέρεια της Μπριζ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, όπου έχει βρει καταφύγιο.
Ο Puigdemont μετέβη μαζί με τέσσερις από τους πρώην υπουργούς του στην πρωτεύουσα της ΕΕ, όπου είναι ελεύθερος υπό όρους. Η βελγική δικαιοσύνη εξετάζει αυτή τη στιγμή το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του η Ισπανία.
«Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ιστορίες μας, αυτές οι οποίες θα γράψουν το χρονικό του αιώνα», δήλωσε.
Επιπλέον, καταφέρθηκε εναντίον της έλλειψης ενότητας μεταξύ των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας και συμμετέχουν χωριστά στις εκλογές.
«Είναι η στιγμή της Καταλονίας, όχι των πολιτικών κομμάτων», τόνισε ο Καταλανός ηγέτης. «Είναι η στιγμή της ενότητας».
Το Λαϊκό Κόμμα του ισπανού πρωθυπουργού Mariano Rajoy επέκρινε ζωηρά αυτή την πρώτη πολιτική ομιλία του Puigdemont στο Βέλγιο, η οποία ήταν μια "σουρεαλιστική" στιγμή σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Esteban Gonzales Pons.
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αφύσικο, τίποτε πιο σουρεαλιστικό, τίποτε πιο παράδοξο», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Ο Puigdemont έγινε ένα πρόσωπο γκροτέσκο, δεν ζει στις Βρυξέλλες, κρύβεται εκεί», επιτέθηκε ο Pons.
Στη διάρκεια του δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης της 1ης Οκτωβρίου, «εμείς οι Καταλανοί δείξαμε σε όλον τον κόσμο πως έχουμε την ικανότητα και τη βούληση να γίνουμε ένα ανεξάρτητο κράτος. Και στις 21, οφείλουμε να το επικυρώσουμε», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης