Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο - Δεν θα χρειαστεί όλα τα κεφάλαια του 3ου προγράμματος

Regling (ESM): Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο - Δεν θα χρειαστεί όλα τα κεφάλαια του 3ου προγράμματος
Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί όλα τα κεφάλαια του τρέχοντος προγράμματος ύψους 86 δισ.ευρώ εκτιμά ο Regling
(upd) Στην εκτίμηση ότι, η Ελλάδα βρίσκεται σε ορθή πορεία και δεν θα χρειαστεί όλα τα κεφάλαια του 3ου μνημονίου εκτιμά ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling.
Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί όλα τα κεφάλαια του τρέχοντος προγράμματος ύψους 86 δισ.ευρώ εκτιμά ο Regling σε δήλωσή του στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».
«Είμαστε ευχαριστημένοι που οι προβλέψεις για την Ελλάδα δείχνουν, πως δεν θα χρειαστεί ολόκληρο το ποσό των 86 δισ.», σημειώνει ο Γερμανός αξιωματούχος. 
Τα μη απαιτηθέντα κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εν μέρει για την αποπληρωμή των δανείων της Ελλάδας σε άλλους πιστωτές, προσθέτει.
Ωστόσο, η προϋπόθεση για μια τέτοια ελάφρυνση του χρέους είναι ότι η Αθήνα θα εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και ότι όλα τα κράτη της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν, υπογράμμισε ο Regling στο Handelsblatt. Σε κάθε περίπτωση, οι διεθνείς πιστωτές αρχίζουν νέους εντατικούς ελέγχους στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας αυτή τη Δευτέρα (27/11/2017). 
«Μετά από σημαντικές καθυστερήσεις στις δύο πρώτες αξιολογήσεις του τρίτου προγράμματος τώρα ενθαρρύνουμε τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για την ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
«Εάν η κυβέρνηση στην Αθήνα συνεχίσει να εργάζεται τόσο παραγωγικά, αυτή η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πραγματικά γρήγορα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ημερομηνία – ορόσημο είναι η συνεδρίαση του Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου 2017 μετά την επιθεώρηση του κλιμακίου των θεσμών, υπογράμμισε



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης