Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αναστέλλεται η αποχή των συμβολαιογράφων της Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου από τους πλειστηριασμούς

Αναστέλλεται η αποχή των συμβολαιογράφων της Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου από τους πλειστηριασμούς
Ανοίγει ο δρόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Σε μια απόλυτα αναμενόμενη απόφαση κατέληξε η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων καθώς σε Αθήνα, Πειραιά, Αιγαίο και Δωδεκάνησα ανεστάλη η αποχή από τους πλειστηριασμούς.
Με την κίνηση αυτή ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
Με βάση τον σχεδιασμό την Τετάρτη (29/11/2017) θα αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έστω και ημιτελώς ενώ είναι πιθανό σύλλογοι συμβολαιογράφων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας να αναστείλουν την αποχή τους.
Στόχος των τραπεζών μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι να πωλήσουν έως και 10.000 ακίνητα το 2018 αν και ο στόχος αυτός θεωρείται από πολλοούς υπερβολικός.
Η υπόθεση πλειστηριασμοί ακινήτων θα αποδειχθεί ένα μέτρο που ναι μεν βοηθάει τις τράπεζες μερικώς αλλά δεν αποτελεί την ουσιώδη λύση για την αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων.

Η παραίτηση πέντε μελών

Εν τω μεταξύ νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης υπέβαλαν την παραίτηση τους πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.
Τα 5 μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου που παραιτήθηκαν, αποχώρησαν από την γενική συνέλευση, η οποία συνεχίστηκε καθώς είχε την απαιτούμενη απαρτία.

Ειδικότερα, κατά την γενική συνέλευση δια ανατάσεως των χειρών:

1) 158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων των τριών υπουργών, β) άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
2) 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της λήξης της αποχής, χαρακτήρισαν όμως "άτυπη" τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης, και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη γενική συνέλευση
3) 36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.
4) 37 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής, όπως είχε αποφασιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Η επόμενη γενική συνέλευση τοποθετείται γύρω στις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, κατά την έναρξη των εργασιών της σημερινής γενικής συνέλευσης, 5 μέλη της μειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Αθηνών παραιτήθηκαν και αποχώρησαν, ενώ η γενική συνέλευση συνεχίστηκε. Οι παραιτηθέντες, κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στις επιλογές της διοίκησης του συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα, που όπως υποστηρίζουν, οδήγησαν τους συμβολαιογράφους μετά από ένα χρόνο εξευτελισμών μέσα και έξω από τα ειρηνοδικεία, να καλούνται σήμερα να πάρουν θέση και να απολογηθούν για τη σωτηρία της χώρας, εν όψει της αξιολόγησης.
Τα 5 μέλη που παραιτήθηκαν είναι οι Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Ευαγγελία Σταμέλου, Στυλιανός Ρέβελας, Φωτεινή Τριγάζη και Ελένη Τσερτσιγιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης