Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 29/11 το πρώτο test για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς - Σε άρση της αποχής άλλοι 7 σύλλογοι

Στις 29/11 το πρώτο test για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς - Σε άρση της αποχής άλλοι 7 σύλλογοι
Τι λένε οι πρόεδροι των συμβολαιογράφων στο bankingnews.gr για τους πλειστηριασμούς
Ανοίγει ο δρόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου μετά τη χθεσινή (27/11) απόφαση του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθήνας, Πειραιώς  Αιγαίου και Δωδεκανήσου.
Η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων έγινε σε κλίμα έντασης καθώς πριν τη συνεδρίαση έξω από το κτήριο του Συλλόγου, είχε τοποθετηθεί  μία διμοιρία των ΜΑΤ για την αποτροπή επεισοδίων αφού είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Λαϊκής Ενότητας.
Τα παρόν έδωσε και ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Τα μέλη της ΛΑΕ εξέφρασαν τη διαφωνία τους κατά των πλειστηριασμών φωνάζοντας το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι με ένταση  καθώς πέντε μέλη του Δ.Σ  δήλωσαν ότι θα υπέβαλλαν παραίτηση.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 240 συμβολαιογράφοι εκ των οποίων οι 158 ψήφισαν υπέρ τη άρσης της αποχής που είχε αποφασίσει η προηγούμενη γενική  συνέλευση.
Αξιόπιστη πηγή από το ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου της Αττικής και  Πειραιά είπε στο bankingnews.gr  ότι την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου θα  γίνει το πρώτο test για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και θα δοκιμασθεί στην πράξη η πλατφόρμα.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι θα τηρηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τις διοικήσεις των τραπεζών να μη βγάλουν  σε πλειστηριασμό ακίνητο οικονομικών ευπαθών ομάδων, αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ με την προϋπόθεση όμως να μην έχουν άλλα περιουσιακά  στοιχεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση  της γενικής συνέλευσης των συμβολαιογράφων Αθηνών – Πειραιώς για την άρση της αποχής από τα καθήκοντ  τους θα διαμορφώσουν ανάλογο κλίμα και στους υπόλοιπους οκτώ συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας.
Το bankingnews.gr επικοινώνησε με την γραμματέα του συμβολαιογραφικού συλλόγου της Πάτρας κ. Διονυσία  Γκαδόλου, η οποία είπε ότι ο δικός τους σύλλογος δεν θα συμμετέχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της Τετάρτης 29  Νοεμβρίου διότι οι συμβολαιογράφοι του Συλλόγου απέχουν από τα καθήκοντα της.
Η κ. Διονυσία Γκαδόλου ανέφερε ότι την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου το ΔΣ θα πάρει απόφαση για την πρόσκληση  γενικής συνέλευσης των μελών με σκοπό να εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα και πιθανόν θα κληθούν να αποφασίσουν  την άρση της αποχής.
Ο δεύτερος μεγαλύτερος συμβολαιογραφικός σύλλογος της χώρας, της Θεσσαλονίκης αναμένεται να προχωρήσει το  επόμενο διάστημα σε γενική συνέλευση.
Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιωάννα Χρουσαλά Μπιλίση είπε στο bankingnews.gr ότι δεν θα συμμετέχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στιςς 29/11 καθώς τα μέλη της απέχουν από τα καθήκοντά τους.
Τις επόμενες ημέρες θα  συγκαλέσει γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης με το ίδιο αίτημα.
Η πρόεδρος κ. Ιωάννα Χρουσαλά Μπιλίση τόνισε ότι όλοι συμφωνούν με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και η άρση της αποχής θα αποφασισθεί από τα συλλογικά όργανα.
Πάντως από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων της Λάρισας κ. Γιάννης Κόνσουλας μιλώντας στο bankingnews.gr, διατύπωσε τη διαφωνία του με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ανέφερε ότι τα μέλη του δεν θα συμμετέχουν και στο μέλλον στη διαδικασία.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο Σύλλογος συμμετέχει κανονικά στα καθήκοντα του κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της Θεσσαλίας, Κοζάνης και Γρεβενών.
Ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων κ. Ιωάννης Κόνσουλας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις  της αναφορικά με την προστασία των συμβολαιογράφων στα Ειρηνοδικεία και δεν προχώρησε στην νομοθετική προστασία των οικονομικά ευπαθών ομάδων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr          
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης