Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, αντιμέτωπος με δύσκολες αποφάσεις όπως το ελληνικό χρέος

CNBC: Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, αντιμέτωπος με δύσκολες αποφάσεις όπως το ελληνικό χρέος
Επί του παρόντος, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Mario Centeno, θεωρείται ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του Jeroen Dijsselbloem στο τιμόνι του Eurogroup
Στην εκλογή του νέου προέδρου του Eurogroup την Δευτέρα (4/12/2017) αναφέρεται το CNBC τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική διαδικασία, καθώς θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για κρίσιμα θέματα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
«Η εκλογή είναι σημαντική, όχι μόνο διότι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup θα έρθει αντιμέτωπος με αποφάσεις-κλειδιά, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά και διότι θα είναι πιο εύκολο να κατανοήσουμε ποιος θα είναι ο πρόεδρος της ΕΚΤ μετά τον Mario Draghi» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Επί του παρόντος, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Mario Centeno, θεωρείται ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του Jeroen Dijsselbloem στο τιμόνι του Eurogroup.
O νέος πρόεδρος -εκτός του ότι θα πρέπει να είναι υπουργός Οικονομικών από χώρα της ευρωζώνης- θα πρέπει να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ των χωρών και των πολιτικών πεποιθήσεων.
«Ο Centeno φαίνεται να πληροί αυτά τα κριτήρια.
Προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας και δεδομένου ότι η πλειονότητα των υψηλόβαθμων ευρωπαϊκών θέσεων είναι στα χέρια της κεντροδεξιάς, η πολιτική του καταγωγή μετατρέπεται σε πλεονέκτημα.
Η πορτογαλική οικονομία έχει αναπτυχθεί με ισχυρούς ρυθμούς από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών το 2015 ενώ θεωρείται ως ένας καλός επαγγελματίας μεταξύ των Ευρωπαίων ομολόγων του».
Εν τω μεταξύ, ο Ισπανός υπουργός, Luis de Guindos, θεωρούταν ως πιθανός υποψήφιος για την αντικατάσταση του Dijsselbloem, αλλά αυτο-αποκλείστηκε.
Αντιθέτως, είπε ότι η Ισπανία ενδιαφέρεται κυρίως για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ, που θα «ανοίξει» την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης