Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ρεκόρ στη Wall Street - Το μεγαλύτερο σερί μηνιαίων κερδών από το 1995 για Dow Jones

Νέα ρεκόρ στη Wall Street - Το μεγαλύτερο σερί μηνιαίων κερδών από το 1995 για Dow Jones
Με νέα ρεκόρ έκλεισαν ο Dow Jones και ο S&P 500 στη Wall Street
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (30/11/2017) η Wall Street, με τον Dow Jones να ξεπερνά για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 24.000 μονάδες και να καταγράφει το μεγαλύτερο σερί μηνιαίων κερδών από το 1995, εν μέσω της αισιοδοξίας ότι θα περάσει η φορολογική μεταρρύθμιση από τη Γερουσία.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 1,39%, στις 24.272,35 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,82% και έκλεισε επίσης σε ιστορικά υψηλά, στις 2.647,58 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,73% υψηλότερα, στις 6.873,97 μονάδες.


Ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη για όγδοο συνεχόμενο μήνα (+3,8%) - το μεγαλύτερο σερί μηνιαίων κερδών από το 1995 - ενώ ο S&P 500, επίσης με κέρδη επί όγδοο συνεχόμενο μήνα (+2,8%), κατέγραψε το καλύτερο σερί από το 2007.
Ο Nasdaq επίσης έκλεισε υψηλότερα (+2,2%) για τον Νοέμβριο.
Η United Technologies ηγήθηκε της ανόδου στον Dow Jones, καταγράφοντας κέρδη 2,8%, ενώ μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων του S&P 500 ήταν οι κλάδοι βιομηχανίας και τεχνολογίας πληροφοριών.
Ώθηση στον Nasdaq προσέφεραν τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Facebook, η Amazon και η Apple, βοηθώντας τον δείκτη να ανακάμψει από τη «βουτιά» 1,3% της προηγούμενης συνεδρίασης.
Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει σήμερα επί της πρότασής της για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Εάν περάσει το νομοσχέδιο, η Βουλή και η Γερουσία θα πρέπει να εργαστούν σε ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα σταλεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Η φορολογική μεταρρύθμιση ήταν μία από τις κύριες προεκλογικές δεσμεύσεις του Trump.
Μετά τη νίκη του στις εκλογές, οι προσδοκίες για μια μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις εταιρείες προσέφεραν σημαντική ώθηση στη χρηματιστηριακή αγορά, βοηθώντας τις αμερικανικές μετοχές να καταρρίψουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών ήταν στραμμένα στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, όπου αποφασίστηκε μια 9μηνη παράταση της συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή, έως τα τέλη του 2018.
Το αργό έκλεισε με οριακά κέρδη κάτω του 0,2%, στα 57,40 δολ. ανά βαρέλι, στον απόηχο της απόφασης.
Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) τον Δεκέμβριο.
Εξάλλου,
Την εκτίμηση ότι μια αύξηση των επιτοκίων στο «εγγύς μέλλον» θα ήταν «σοφή», επανέλαβε σήμερα (30/11/2017) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan.
Ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας εκτίμησε ακόμη ότι η επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό θα είναι πιο αργή από ό,τι πιστεύουν ορισμένοι, αναφέροντας πως η Fed θα πετύχει τους στόχους σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξαιρετικό πρόσωπο» τον Marvin Goodfriend, υποψήφιο για το διοικητικό συμβούλιο της Fed.
Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν νέα πτώση στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Νοεμβρίου, καταδεικνύοντας της γενικότερη δυναμική της αμερικανική αγοράς εργασίας.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 2.000, στις 238.000 συνολικά, καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οι αιτήσεις να παραμείνουν αμετάβλητες στις 240.000.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες έδειξαν μια αύξηση 0,3% για τον Οκτώβριο του 2017, έναντι των προσδοκιών για μια αύξηση 0,2%, μετά την άνοδο κατά 1% τον Σεπτέμβριο, η οποία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων οκτώ ετών.
Στα εταιρικά νέα, η Gap υποχώρησε κατά 0,6%, καθώς οι αναλυτές της Citi υποβάθμισαν τη μετοχή της εταιρείας σε «sell» από «neutral», επικαλούμενοι ανησυχίες για την αποτίμησή της, μετά το «άλμα» 40% που έχει καταγράψει τους τελευταίους τρεις μήνες.



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης