Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς για Τουρκία: Κάνουμε πολιτική υπευθυνότητας – Πρέπει να έχουμε ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας

Κοτζιάς για Τουρκία: Κάνουμε πολιτική υπευθυνότητας – Πρέπει να έχουμε ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας
Εάν πάει στη Θράκη ο Erdogan θα πρέπει να πάει με τρόπο που να μην βλάψει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ο κ.Κοτζιάς
Κάνουμε πολιτική υπευθυνότητας στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan στην Ελλάδα.
«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να συζητάμε.
Να συζητάμε αυστηρά.
Εμείς κάνουμε πολιτική υπευθυνότητας, πολιτική, η οποία δεν είναι προϊόν αδυναμίας, αλλά είναι προϊόν υπευθυνότητας» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κοτζιάς, ο οποίος υποστήριξε ότι το κυριότερο είναι να «έχουμε ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας και να συζητάμε τα προβλήματα μας».
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε ότι είναι αντίθετος στην αντίληψη μιας πολιτικής απομονωτισμού, όταν υπάρχουν προβλήματα με την Τουρκία και μάλιστα σε μία εποχή ανοιχτών οριζόντων και παγκοσμιοποίησης ενώ τόνισε ότι τις τελευταίες 25 ημέρες μετά την επίσκεψή του στην Τουρκία, με εξαίρεση δύο ημέρες, ήταν πολύ περιορισμένος ο αριθμός των παραβιάσεων, ενώ για ένα 10ήμερο από αυτές δεν υπήρχε καμία παραβίαση, «πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια και ουδείς το σημειώνει αυτό».
«Εγώ έχω συζητήσει αρκετές φορές με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.
Έχει πει τις δικές του απόψεις και έχω απαντήσει, επίσης, με αυστηρό και διπλωματικό τρόπο πάνω στις απόψεις που εκφράζει και στις οποίες εμείς έχουμε διαφωνίες.
Ταυτόχρονα, αναζητούσαμε τρόπους να αυξηθούν οι επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες και στις δύο κοινωνίες.
Εγώ θεωρώ καλό ότι ένα εκατομμύριο Τούρκοι έκαναν διακοπές στην Ελλάδα.
Θεωρώ καλό να ανοίξουμε τη γραμμή Σμύρνης – Θεσσαλονίκης.
Θα ήταν επίσης καλό πράγμα η ταχεία σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη ώστε να συνδεθούμε εμείς με όλη την αχανή αγορά που αρχίζει από την Τουρκία» τόνισε ο κ.Κοτζιάς, ο οποίος ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο επίσκεψης του Erdogan στη Θράκη.
«Θα θελήσει να ανεβεί, είναι ολοφάνερο.
Αλλά αν πάει και εφόσον συμφωνηθεί να πάει, θα πάει με τρόπο -που του εξήγησα και του ίδιου- να μην βλάπτει τις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας, γιατί πρέπει να γίνει ένα ταξίδι που να ωφελήσει αυτές τις σχέσεις.
Να μη βλάψει την εικόνα της Τουρκίας στην Ευρώπη, αλλά η συμπεριφορά και οι συμφωνίες να είναι τέτοιες που να φτιάχνει την δική του εικόνα στην Ευρώπη.
Είναι ένα θέμα που ο ίδιος θα επιλέξει και ελπίζω να επιλέξει με σωστό τρόπο» υποστήριξε ο κ.Κοτζιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης