Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Εξετάζουμε περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία στις αρχές του 2018

Κομισιόν: Εξετάζουμε περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία στις αρχές του 2018
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τίνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο καθώς προοδεύει στις μεταρρυθμίσεις και τις οικονομικές προσαρμογές του
Το ενδεχόμενο παροχής περαιτέρω μακροοικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανέφερε σήμερα (1/12) σε ανακοίνωσή της, εκρφάζοντας παράλληλα την στήριξή της απέναντι στο Κίεβο.
Ειδικότερα, όπως ανεφερε η ανακοίνωση, «η Κομισιόν είναι έτοιμη να αξιολογήσει τη συνάφεια μίας διαδοχικής επιχείρησης μακροοικονομικής βοήθειας, και εάν κριθεί σκόπιμο, να υποβάλει πρόταση για μία νέα επιχείρηση στις αρχές του 2018», προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον για περαιτέρω οικονομική βοήθεια κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker.
«Εκτός από την πολιτική στήριξη, η ΕΕ έχει δεσμευθεί για το πακέτο στήριξης ύψους 12,8 δισ. ευρώ ώστε να στηρίξει την διαδικασία μεταρρυθμίσεων, και για να βοηθήσει τη χώρα να καλύψει τις ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης».
Παράλληλα, η ανακοίνωση προσθέτει ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ένας από τους βασικούς εταίρους της ΕΕ και ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα καθώς θα προοδεύει περαιτέρω με τις μεταρρυθμίσεις και τις οικονομικές προσαρμογές της.
«Πρόκειται για μία απόφαση ζωτικής σημασίας και αποτελί υψηλή αξιολόγηση από την ΕΕ για την πρόοδο μας στις μεταρρυθμίσεις της χώρας και την προσέγγισή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε από την πλευρά του ο Poroshenko.
Σημειώνεται ότι η ΕΕ στηρίζει την Ουκρανία από τον Μάρτιο του 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης