Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Για αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit προετοιμάζεται η ΕΕ

FAZ: Για αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit προετοιμάζεται η ΕΕ
Για αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit προετοιμάζεται η ΕΕ, αναφέρει η FAZ
Μια ομάδα εργασίας που προετοιμάζεται για μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit φέρεται να έχει συστήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα της «FAΖ», επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα της ΕΕ.
Σύμφωνα με τη «FAZ», τα έγγραφα αποτελούν μια σαφή προετοιμασία για το χειρότερο σενάριο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Κομισιόν φέρεται να έχει συστήσει μια ομάδα εργασίας που λογοδοτεί απευθείας στον πρόεδρό της, Jean-Claude Juncker, προκειμένου να προετοιμάσει την ΕΕ για μια ανεξέλεγκτη έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ στα τέλη του Μαρτίου του 2019.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κομισιόν έχει ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε έναν «οδικό χάρτη» για όλες τις πολιτικές της ΕΕ, από το εμπόριο, στις αερομεταφορές και την αλιεία, προκειμένου να προετοιμάσει τη διεθνή κοινότητα για τη χειρότερη περίπτωση, όπως φέρεται να γράφει στα έγγραφα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier.
Η ομάδα ετοιμότητας για το Brexit εργάζεται σε μια σειρά σεναρίων για μετά το Brexit, παράλληλα με την ομάδα διαπραγμάτευσης του Barnier.
Στα σενάρια περιλαμβάνεται ένα Brexit χωρίς συμφωνία εξόδου, σύμφωνα με τη «FAZ».
Σημειώνεται ότι ο Juncker θα συναντηθεί με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, τη Δευτέρα (4/12), προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση των διαδικασιών του «διαζυγίου».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης