Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα - Moscovisi: Στόχος η ολοκλήρωση του ελληνικού πρόγραμματος, με επιστροφή στην ανάπτυξη

Συνάντηση Τσίπρα -  Moscovisi: Στόχος η ολοκλήρωση του ελληνικού πρόγραμματος, με επιστροφή στην ανάπτυξη
Η βούληση της Κομισιόν είναι ξεκάθαρα η επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσων, P. Moscovisi
Τη θέση ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αλλά να ολοκληρωθεί με την Ελλάδα να επιστρέφει στην ανάπτυξη, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, αλλά και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσων, P. Moscovisi, κατά τη συνάντησή τους στην Πορτογαλία.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να έχουμε επιτυχημένα παραδείγματα, αλλά αριστερόστροφα επιτυχημένα παραδείγματα, όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα», εξηγώντας ότι για τον ίδιο «το μείζον είναι, όχι μόνο να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα τα προγράμματα, αλλά να προστατεύσουμε την κοινωνία, να προσπαθήσουμε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, αυτό είναι το σημαντικότερο».
Συμπλήρωσε πως κάποιες φορές τα νούμερα μπορεί να βγαίνουν, άλλα οι άνθρωποι υποφέρουν και «συνεπώς για μενα το σημαντικότερο είναι να βρούμε έναν τρόπο όχι μόνο να υπερβούμε την κρίση, αλλά να υπερβούμε τις κοινωνικές επιπτώσεις αυτών των κακών συνταγών, των νεοφιλελεύθερων συνταγών».
Υπογράμμισε δε, πως η Πορτογαλία «είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους μας», καθώς τώρα έχουν ανάπτυξη 2,5%, αντιμετωπίζουν την ανεργία και το σημαντικότερο είναι ότι η Πορτογαλία μπορεί να αναλάβει την προεδρία του Eurogroup.
Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «είναι πολύ σημαντικό και για εμάς, είναι ακόμα σημαντικότερο γιατί θα ακολουθήσουμε τα βήματα τους».
Τόνισε το καλοκαίρι θα βγούμε από το πρόγραμμα, έχουμε ήδη ανάπτυξη το 2017 και για το 2018 η πρόβλεψη είναι για 2,5% , ενώ «το σημαντικότερο για εμάς είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, γιατί είναι ακόμα υψηλή», στο 20%.
Από την πλευρά του, ο P. Moscovisi τόνισε ότι η βούληση της Κομισιόν είναι ξεκάθαρα η επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα, εξέφρασε την ελπίδα ότι "η ελληνική περίπτωση θα έχει τελειώσει το καλοκαίρι", ενώ ανέφερε ότι συμμερίζεται την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, αλλά να ολοκληρωθεί με την Ελλάδα να επιστρέφει στην ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και κοινωνικές πολιτικές που θα μειώνουν τις ανισότητες.
Σημείωσε δε, πως οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών κατά τη διάρκεια της κρίσης και οι προσπάθειες που έγιναν με τις μεταρρυθμίσεις των οποίων ηγήθηκε η κυβέρνηση, πρέπει τώρα να «ανταμειφθούν» και να αποδώσουν.
Απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα είπε πως «μοιραζόμαστε επίσης την άποψή σας ότι πρέπει να παλέψουμε μαζί για μια προοδευτική Ευρώπη», ενώ έκανε λόγο για «μια πολύ σημαντική εκλογή τη Δευτέρα, του Προέδρου του Eurogroup» και πως όλοι οι Σοσιαλιστές ξεκάθαρα στηρίζουν τον Μ. Centeno, σημειώνοντας ότι πιθανή εκλογή του θα αποτελέσει ευρωπαϊκή αναγνώριση για το τι έγινε στην Πορτογαλία, υπό την ηγεσία του Α. Costa , αλλά «ζωντανή απόδειξη ότι μπορείς να εφαρμόζεις μεταρρυθμίσεις, με αξιοπιστία και με δικαιοσύνη ταυτόχρονα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης