Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα βουλιάζει σε ένα τέλμα ψέματος - Ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης οι πλειστηρισμοί

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα βουλιάζει σε ένα τέλμα ψέματος - Ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης οι πλειστηρισμοί
O πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μίλησε στο 7ο προσυνέδριο του κόμματος
«Η Ελλάδα, με ολοένα και μεγαλύτερη ταχύτητα, αποκλίνει αντί να συγκλίνει με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, και αντί να προοδεύει βουλιάζει σε ένα τέλμα ψέματος και αναξιοπιστίας», τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.
Μιλώντας από το βήμα του 7ο προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των πλειστηριασμών, όσο και στην υπόθεση Καμμένου, υπογραμμίζοντας ότι  «το σκάνδαλο "Τσίπρα-Καμμένου"» σχετικά με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, θα διερευνηθεί μέχρι τέλους από τη Βουλή και θα διερευνηθούν οι ευθύνες όλων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
Ο ίδιος έκανε λόγο «δύο τα σκάνδαλα», λέγοντας πως το ένα είναι αυτό καθ' αυτό το σκάνδαλο και το δεύτερο η προσπάθεια της κυβέρνησης να το «συγκαλύψει».
Όπως είπε, δεν ξέρει ποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο, αλλά η υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους από τη Βουλή και στην περίπτωση που υπάρξει συγκάλυψη από τη σημερινή Βουλή, στην επόμενη που η Ν.Δ. θα έχει την πλειοψηφία, θα γίνει η διερεύνηση όλων των ευθυνών, ασχέτως πόσο ψηλά βρίσκονται.
Για το θέμα των πλειστηριασμών, αφού σημείωσε πως από το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"  πήγαμε στο οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία, τόνισε ότι αυτό είναι ίσως «η μεγαλύτερη ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης μιας κυβέρνησης, η οποία ήρθε στην εξουσία με το ψέμα και τον λαϊκισμό και βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με όλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον ελληνικό λαό».
Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν άρχισε τους πλειστηριασμούς  από τα ακριβά σπίτια και τις βίλες.
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση.
Και χρέος της Νέας Δημοκρατίας είναι να τολμήσει να κάνει όλες εκείνες τις αλλαγές που χρειάζεται ώστε η Ελλάδα μας και πάλι να σταθεί ψηλά, να σταθεί υπερήφανα εκεί ακριβώς που της αξίζει. Όχι ουραγός των ευρωπαϊκών εξελίξεων, όχι επαίτης για ευρωπαϊκή βοήθεια αλλά μια χώρα δυνατή, μια χώρα υπερήφανη, μια χώρα με αυτοπεποίθηση, μια χώρα η οποία μαθαίνει από την ιστορία της", είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, T. Erdogan, είπε ότι την καλωσορίζει, ελπίζοντας αυτή να είναι ουσιαστική και όχι για επικοινωνιακή.
Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης έκανε προσωπικές αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή. Ο τελευταίος έδωσε το "παρών" στο προσυνέδριο, χειροκροτήθηκε θερμά από τους συμμετέχοντες και κάθισε δίπλα από τον κ. Μητσοτάκη.
Για τον ιδρυτή της Ν.Δ είπε ότι κόντρα στα ρεύματα της κοινής γνώμης έβαλε την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ.
Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τόνισε ότι έδωσε τη δική του διάσταση στον πατριωτισμό, υπέγραψε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που άνοιξε το δρόμο για την είσοδο στο ευρώ και κόντρα στα ρεύματα της κοινής γνώμης δούλεψε με θάρρος για την ελληνοτουρκική προσέγγιση.
Για τον Κώστα Καραμανλή επισήμανε ότι ήταν αυτός που με θάρρος στο Βουκουρέστι (στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ) οριοθέτησε την εθνική γραμμή της χώρας στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης