Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα θέτει στόχο για 3% δημοσιονομικό έλλειμμα το 2018 - Αύξηση των δαπανών

Η Κίνα θέτει στόχο για 3% δημοσιονομικό έλλειμμα το 2018 - Αύξηση των δαπανών
Θέτει στόχο ανάπτυξης 6,5% για το επόμενο έτος
Η Κίνα θα πρέπει να διατηρήσει τον δείκτη του δημοσιονομικού ελλείμματος κοντά στο 3% το 2018, όπως αναφέρει το κυβερνητικό κέντρο πληροφοριών σε σημερινή του (2/12/2017) εκτίμηση. 
Το κέντρο πληροφοριών είναι μία κυβερνητική δεξαμενή σκέψης, που συνδέεται με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης, την κορυφαία υπηρεσία οικονομικού σχεδιασμού της Κίνας.
Η Κίνα έχει διατηρήσει τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ και το 2017, αμετάβλητο από το 2016.
Προτείνει επίσης στόχο την αύξηση κατά 12% της συνολικής  χρηματοδότησης για τις κοινωνικές ανάγκες το 2018, με τη νομισματική πολιτική να είναι αρκετά χαλαρή, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της πραγματικής οικονομίας, αλλά αρκετά σφιχτή για να περιορίσει την υπερβολική αύξηση του χρηματοοικονομικού κινδύνου.
Συνιστά επιπλέον στόχο ανάπτυξης για το 2018 το 6,5%, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης  πολιτικής εξισορροπούν την ανάγκη σταθερής ανάπτυξης με προσπάθειες αντιμετώπισης του χρέους της χώρας.
Η οικονομία της Κίνας αυξήθηκε κατά 6,8% το τρίτο τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους θέτοντας τη χώρα σε μια πορεία υπέρβασης του στόχου της κυβέρνησης να φθάσει περίπου το 6,5% για το τρέχον έτος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης