Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Kανένα δημοσιονομικό μέτρο στη τεχνική συμφωνία που θα επικυρωθεί στο Eurogroup (4/12)

Τζανακόπουλος: Kανένα δημοσιονομικό μέτρο στη τεχνική συμφωνία που θα επικυρωθεί  στο Eurogroup (4/12)
Η συμφωνία αυτή «μας οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος
«Έχουμε μια τεχνική συμφωνία που θα επικυρωθεί στο αυριανό Eurogroup και για πρώτη φορά δεν εμπεριέχει κανένα δημοσιονομικό μέτρο», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Όπως ανέφερε, έχει ολοκληρωθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και η συμφωνία αυτή «μας οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο», κάνοντας παράλληλα αναφορά στα θετικά σημεία αυτής, όπως επαναφορά των εργαζόμενων στην πρώτη θέση για αποζημιώσεις σε περίπτωση πτώχευσης επιχείρησης, κάτι που, σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο είναι υπερ-προνόμιο των εργαζομένων, καθώς θα αποζημιώνονται κατά προτεραιότητα με την καταβολή 6 μισθών.
Σημείωσε δε, πως οι θεσμοί δέχτηκαν τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης για τα επιδόματα, είπε ότι θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός των οικογενειακών επιδομάτων, αλλά και ότι η κυβέρνηση κατάφερε και κατοχύρωσε την κατώτατη σύνταξη χηρείας.
Ο ίδιος μίλησε για τυπικού χαρακτήρα εκκρεμότητες κληθείς να απαντήσει για τους νόμους που θα πρέπει να ψηφιστούν μόλις κλείσει και τυπικά η γ΄ αξιολόγηση, που αφορούν σε Προεδρικά Διατάγματα και νόμους που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου, δεδομένου ότι ο Δεκέμβρης είναι μήνας που συζητείται ο προϋπολογισμός.
Σχετικά με το εάν η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή η συμφωνία της χώρας μας με τη Σαουδική Αραβία είναι μη ενεργή, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση, όπως είχε δηλώσει, θα αποφασίσει για τη συμφωνία με βάση το Ευρωπαϊκό ψήφισμα.
Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς υπογράμμισε ότι είναι ένα περίπλοκο ζήτημα που προσφέρεται για παραπληροφόρηση από ορισμένα συγκροτήματα Τύπου που «επιλέγουν ένα είδος μαύρης προπαγάνδας, δημιουργούν ψευδείς ειδήσεις, όχι μόνο για τους πλειστηριασμούς αλλά και για μια σειρά θεμάτων, και παραπληροφορούν τον κόσμο».
Όπως είπε, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ξεκίνησαν ήδη, αφορούσαν σε ακίνητα μεγάλης αξίας και σε χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως  «υπήρξαν απίστευτα ψεύδη και έχουμε απαντήσει και κεντρικά ως κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, για το τι συμβαίνει».
Συμπλήρωσε ότι όταν ένας πλειστηριασμός αναγγέλλεται δεν σημαίνει ότι γίνεται τελικά, είπε εκ νέου ότι όσοι έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη- Σταθάκη δεν έχουν κανένα κίνδυνο για την κατοικία τους έως 300.000 ευρώ, αλλά και πως «προστατεύεται ο βασικός όγκος των κατοικιών των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα».
Σχετικά με τα χημικά στο Ειρηνοδικείο ο υπουργός Επικρατείας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύσει τους πλειστηριασμούς, τους συμβολαιογράφους και την ασφάλεια», σημειώνοντας ότι «εφόσον υπήρξαν αντιδράσεις της αστυνομίας εκτός των ορίων, η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που οφείλει για να μην ξανασυμβεί».
Με αφορμή τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη περί στρατηγικών κακοπληρωτών, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν η ΝΔ χρωστάει 200.000 ευρώ και βγαίνει και μιλάει για στρατηγικούς κακοπληρωτές, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει για τον Κήρυκα Χανίων, τότε στις δηλώσεις του εκτιμώ ότι έχει ένα είδος αυτοσαρκασμού».
Για το κοινωνικό μέρισμα ανέφερε ότι θα δοθεί σε 3,5 εκατ. πολίτες, κάτι που «δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι που δεν θα πάρουν δεν το έχουν ανάγκη», ενώ για τις αδικίες που εντοπίζονται με τους φιλοξενούμενους, ανέφερε ότι όπου χρειάζεται γίνονται διορθώσεις.
Περαιτέρω, εκτίμησε ότι μέσα στον Ιανουάριο του 2018 θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή, την οποία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να αναδείξει το πραγματικό πρόβλημα που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, πάνω στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή των τελευταίων 20-30 ετών στήθηκαν συμμαχίες, ενώ σε αυτή τη συζήτηση θα πρέπει να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε καταγγελίες για τη ΝΔ .
Ακόμη, ενόψει της επίσκεψης του T. Erdogan στην Ελλάδα, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ σχετικά με  τη μετάβασή του Erdogan στη Θράκη, ανέφερε ότι θα ακολουθήσει το συμφωνημένο με την ελληνική κυβέρνηση πρόγραμμά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης