Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αυστραλία ερευνά το Facebook και τη Google για αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των μέσων ενημέρωσης

Η Αυστραλία ερευνά το Facebook και τη Google για αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των μέσων ενημέρωσης
Η έρευνα θα εξετάσει επίσης πώς το Facebook και η Google λειτούργησαν για να «κατανοήσουν πλήρως την επιρροή τους στην Αυστραλία»
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Αυστραλίας δήλωσε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017,ότι θα διερευνήσει εάν οι διαδικτυακοί γίγαντες των ΗΠΑ Facebook και Google έχουν λειτουργήσει σε βάρος των εκδοτών και των καταναλωτών.
Όπως και οι αντίπαλοί τους παγκοσμίως, οι παραδοσιακές εταιρίες μέσων ενημέρωσης της Αυστραλίας έχουν νιώσει πίεση από τους ανταγωνιστές στο διαδίκτυο, καθώς τα διαφημιστικά έσοδα πηγαίνουν στους ψηφιακούς διανομείς περιεχομένου όπως το Google, το Facebook και το Netflix.
Η κυβέρνηση διέταξε την έρευνα ως μέρος ευρύτερων μεταρρυθμίσεων των μέσων ενημέρωσης, αλλά και αυξανόμενης ανησυχίας για το μέλλον της δημοσιογραφίας και την ποιότητα των ειδήσεων, μετά από χρόνια πτωτικών κερδών και περικοπών θέσεων εργασίας στις αίθουσες σύνταξης.
"Θα εξετάσουμε κατά πόσον οι πλατφόρμες ασκούν ισχύ στην αγορά σε εμπορικές συναλλαγές σε βάρος των καταναλωτών, των δημιουργών περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης και των διαφημιζόμενων", δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών της Αυστραλίας (ACCC), Rod Sims.
Η έρευνα θα εξετάσει επίσης πώς το Facebook και το Google λειτούργησαν για να «κατανοήσουν πλήρως την επιρροή τους στην Αυστραλία», πρόσθεσε.
Ο εισαγγελέας θα έχει ευχέρια να ζητάει πληροφορίες από τις επιχειρήσεις και να διεξάγει ακροάσεις.
Πρέπει να υποβάλει την τελική έκθεσή του σε 18 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης