Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.277,70 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό, λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.277,70 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 0,4% έκλεισε ο χρυσός, στα 1.277,70 δολ. ανά ουγγιά 
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (04/12/2017) ο χρυσός, καθώς το δολάριο και οι μετοχές καταγράφουν άνοδο, βρίσκοντας στήριξη στην επίτευξη προόδου ως προς τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.
Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε τα ξημερώματα του Σαββάτου (02/12) την πρότασή της για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας.
Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία, υπάρχουν ακόμα σημαντικά εμπόδια για τη μεταρρύθμιση, καθώς τώρα θα πρέπει Βουλή και Γερουσία να συνάψουν ένα κοινό νομοσχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν ότι μια συμφωνία θα επιτευχθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (01/12) ο χρυσός είχε σημειώσει κέρδη, στον απόηχο της είδησης ότι ο Michael Flynn, πρώην σύμβουλος του Trump, δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI, που συνέβαλε στη μείωση της όρεξης για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου, στρέφοντας τους επενδυτές προς τα ασφαλέστερα καταφύγια.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,4% ή 4,60 δολ., στα 1.277,70 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, το δολάριο ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του γιεν, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στα 112,7 γιεν, ενώ το ευρώ κινείτο κατά 0,3% χαμηλότερα σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,186 δολ.
Σημειώνεται ότι το ισχυρό δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Trump, οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη και θα πυροδοτήσουν τον πληθωρισμό, μέσω του οποίου οι επενδυτές ευελπιστούν σε έναν ταχύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας.
Μάλιστα, η σχετική εξέλιξη πραγματοποιείται μία εβδομάδα πριν από την επικείμενη συνεδρίαση της Federal Reserve, όπου το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων θεωρείται σχεδόν βέβαιο, με το σενάριο ωστόσο της περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων το ερχόμενο έτος να τίθεται υπό αμφισβήτηση.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός αντιδρά αρνητικά στην αύξηση των επιτοκίων, καθώς ενισχύει το αμερικανικό δολάριο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης