Για πρόεδρος του ΣΕΒ προτείνεται από την Εκτελεστική Επιτροπή ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

Για πρόεδρος του ΣΕΒ προτείνεται από την Εκτελεστική Επιτροπή ο Ευάγγελος Μυτιληναίος
Για πρόεδρος του ΣΕΒ προτείνεται ο Ευάγγελος Μυτιληναίος
Για πρόεδρος του ΣΕΒ προτείνεται ο Ευάγγελος Μυτιληναίος από την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ)
Η διαδικασία επιλογής είχε ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2017.
Η θητεία του κ. Φέσσα λήγει τον Μάιο του 2018 αλλά επειδή στον ΣΕΒ ο πρόεδρος δεν εκλέγεται αλλά επιλέγεται, οι διαδικασίες ανάδειξης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017 ώστε να είναι γνωστός ο επιχειρηματίας που θα διαδεχθεί τον κ. Φέσσα.
Στον ΣΕΒ έχουν δικαίωμα ψήφου περίπου 500 επιχειρήσεις οι οποίες πληρώνουν την ετήσια συνδρομή των 20.000 ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτείται ο σύνδεσμος.

Το βιογραφικό του κ. Μυτιληναίου

Ο κ. Μυτιληναίος είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. Όμιλος Επιχειρήσεων, ενός από τους κορυφαίους Βιομηχανικούς Ομίλους στην Ελλάδα.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατέχει και μεταπτυχιακό τίτλο στα Οικονομικά από το London School of Economics. Το 1978 ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, η οποία με έτος ίδρυσης το 1908 εκπροσωπούσε κατασκευαστές προϊόντων μετάλλου και χάλυβα.
Το 1990 ίδρυσε τον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ο οποίος σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιωτικό Όμιλο στον τομέα της Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου, της Μεταλλουργίας και των Μεταλλείων, αλλά και των Έργων EPC, με κύκλο εργασιών που ξεπερνάει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και περισσότερους από 2.700 εργαζόμενους.
Το 1998 ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της κατασκευαστικής εταιρείας ΜΕΤΚΑ Α.Ε. και την μετέτρεψε σε έναν διεθνώς καταξιωμένο ανάδοχο έργων EPC και σε έναν όμιλο βιομηχανικής παραγωγής, με ένα δυναμικό χαρτοφυλάκιο έργων EPC σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Έξι χρόνια αργότερα, το 2005, ο Όμιλος απέκτησε την Αλουμίνιον της Ελλάδας, τον μεγαλύτερο καθετοποιημένο παραγωγό αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρώπη.
Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ο Όμιλος Μυτιληναίος εισήλθε στον τομέα της Ενέργειας και, σε λιγότερο από μια δεκαετία, έχει εξελιχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με ναυαρχίδα την Protergia, η οποία, από το 2014, δραστηριοποιείται δυναμικά και στην λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, το 2010, ο Όμιλος ένωσε τις δυνάμεις του με τη MOTOR OIL, μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες διύλισης πετρελαίου. Από κοινού ίδρυσαν την M&M Gas Α.Ε., εταιρεία που δραστηριοποιείται στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και έθεσε τις βάσεις για την απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS