Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - «Βουτιά» 1,1% για Nasdaq, ιστορικά υψηλά για Dow Jones

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street - «Βουτιά» 1,1% για Nasdaq, ιστορικά υψηλά για Dow Jones
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street, με τον Dow Jones να ανέρχεται σε ιστορικά υψηλά 

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (04/12/2017) η Wall Street, «χάνοντας» τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα, καθώς η αισιοδοξία σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ αντισταθμίστηκε από ένα ευρύ sell-off στον τεχνολογικό κλάδο.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,34%, και ανήλθε στο νέο ιστορικό υψηλό των 24.290,05 μονάδων, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,11% και έκλεισε στις 2.639,44 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 1,05% χαμηλότερα, στις 6.775,37 μονάδες.


Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε τα ξημερώματα του Σαββάτου (02/12) την πρότασή της για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας.
Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία, υπάρχουν ακόμα σημαντικά εμπόδια για τη μεταρρύθμιση, καθώς τώρα θα πρέπει Βουλή και Γερουσία να συνάψουν ένα κοινό νομοσχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν ότι μια συμφωνία θα επιτευχθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
Ο Nasdaq και ο S&P 500 δέχτηκαν πιέσεις από τον τεχνολογικό κλάδο, με τη μετοχή της Microsoft να υποχωρεί κατά 4% και να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 18 μηνών, πριν κλείσει με απώλειες 3,8%.
Οι μετοχές των Facebook, Alphabet και Netflix όλες τερμάτισαν με πτώση, καταγράφοντας απώλειες 2,1%, 1,1% και 1,5% αντίστοιχα.
Το μεγαλύτερο ETF που παρακολουθεί τον τεχνολογικό κλάδο βρέθηκε υπό πίεση, αποκλίνοντας από την έντονη ανοδική τάση στη Wall Street, καθώς «βυθίστηκαν» οι μετοχές εταιρειών ημιαγωγών και οι διαδικτυακές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, εν μέσω ανησυχιών για τις αποτιμήσεις.
Η μετοχή της Advanced Micro Devices διολίσθησε κατά 6,5%, ενώ η Micron Technology κατέγραψε απώλειες 5%.
Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν αρνητικά και τα στοιχεία που έδειξαν πτώση 0,1% στις εργοστασιακές παραγγελίες των ΗΠΑ για τον Οκτώβριο 2017, αν και μικρότερη από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (01/12) η Wall Street είχε κλείσει χαμηλότερα, στον απόηχο της είδησης ότι ο Michael Flynn, πρώην σύμβουλος του Trump, δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI.
Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές άσκησε ειδικότερα δημοσίευμα του «ABC News» που ανέφερε ότι ο Flynn θα καταθέσει πως ο Trump τον κατεύθυνε να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους κατά την προεκλογική του εκστρατεία.
Ωστόσο, το «ABC News» διόρθωσε αργότερα το δημοσίευμα, αναφέροντας πως ο Flynn πιθανότατα θα πει πως οι οδηγίες του Trump συνέβησαν μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με απώλειες 1,5% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 57,47 δολ. ανά βαρέλι, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα αύξηση στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ.Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS