Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Ο Erdogan έρχεται στην Ελλάδα γιατί θέλει να έχουμε ανοιχτή επικοινωνία

Κατρούγκαλος: Ο Erdogan έρχεται στην Ελλάδα γιατί θέλει να έχουμε ανοιχτή επικοινωνία
Επειδή είναι απρόβλεπτος και έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά είναι σημαντικό να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας είπε ο κ.Κατρούγκαλος
Την θέση πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan έρχεται στην Ελλάδα διότι θέλει να έχει ανοιχτή επικοινωνία με την ελληνική πλευρά διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.
«Το γεγονός και μόνο ότι ο Τούρκος πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει ότι και αυτός θέλει να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας, ενώ η ελληνική πλευρά επιδιώκει σταθερά τις φιλικές σχέσεις με μία Τουρκία που διατηρεί ανοιχτή την ευρωπαϊκή της προοπτική.
Ακριβώς επειδή ο Erdogan είναι απρόβλεπτος και έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά, αυτός είναι ένας σημαντικός επιπρόσθετος λόγος να επικοινωνούμε όσο ουσιαστικότερα γίνεται, να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας μέσω των οποίων θα εξισορροπηθεί μία κατάσταση όταν παρεκτραπεί, αλλά και θα δημιουργηθεί η προοπτική για ουσιαστικότερες σχέσεις» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Κατρούγκαλος.
«Στόχος είναι να στρέψουμε ξανά τις διμερείς μας σχέσεις σε ουσιαστικότερη βάση, να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε και παραμένουμε από τις λίγες χώρες της ΕΕ που θέλουν να κρατήσουν ανοιχτή την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά και ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουμε ότι οι γειτονικές χώρες πρέπει να έχουν φιλικές και όχι εχθρικές σχέσεις.
Το να υπάρχει μία «ευρωπαϊκή» Τουρκία στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ είναι πολύ καλύτερο από το να υπάρχει μία εχθρική Τουρκία.
Είναι προς το συμφέρον και της ΕΕ και του ελληνικού και του τουρκικού λαού, και οι δύο έχουν να κερδίσουν» είπε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης