Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στο Κίεβο - Σύλληψη και απελευθέρωση Saakashvili - Ζητά την ανατροπή Poroshenko

Χάος στο Κίεβο - Σύλληψη και απελευθέρωση Saakashvili - Ζητά την ανατροπή Poroshenko
Η ουκρανική υπηρεσία κρατικής ασφαλείας συνέλαβε τον Saakashvili στο Κίεβο
Χάος επικράτησε στους δρόμους του Κιέβου, καθώς Ουκρανοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Γεωργίας Mikheil Saakashvili τον απελευθέρωσαν μετά τη σύλληψή του, κίνηση η  οποία προκάλεσε συγκρούσεις με την αστυνομία στο κέντρο της πόλης, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Σας καλώ να ξεκινήσετε μια ειρηνική διαμαρτυρία για να απομακρύνετε τον πρόεδρο Poroshenko δεν θα πρέπει να φοβάστε τίποτα", δήλωσε ο Saakashvili  προς το συγκεντρωμένο πλήθος μιλώντας από τηλεβόα έπειτα από την απομάκρυνσή του από το όχημα παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι αστυνομικοί που έφεραν στολές ειδικών επιχειρήσεων.
Νωρίτερα σήμερα, η ουκρανική υπηρεσία κρατικής ασφαλείας SBU συνέλαβε τον Saakashvili , έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε στην κατοικία του στο Κίεβο στο πλαίσιο έρευνας για εγκληματική υπόθεση.
Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, κατηγορείται ότι βοήθησε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την SBU, ένα αδίκημα που τιμωρείται με έως και πενταετή ποινή φυλάκισης.
Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη στη διένεξη ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τον Saakashvili , ο οποίος διορίστηκε κυβερνήτης της Οδησσού χάρις στις μεταρρυθμίσεις που έκανε στην Γεωργία, αλλά πολύ σύντομα ήρθε σε ρήξη με τον πρώην σύμμαχό του πρόεδρο Poroshenko.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης