Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι 5 υποψήφιοι για την εξαγορά της Forthnet, το Apollo και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

Οι 5 υποψήφιοι για την εξαγορά της Forthnet, το Apollo και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας
Το διπλό ενδιαφέρον από τη Wind και το βασικό της μέτοχο και η εισβολή Apollo στα άδυτα οικονομικά στοιχεία της Forthnet
Wind, Vodafone, Golden Tree, Apollo και Pillarstone δηλώνουν υποψήφιοι για την εξαγορά της Forthnet.
Ωστόσο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται είναι μη δεσμευτικό και θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.
Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί το νωρίτερο το Φεβρουάριο του 2018 οπότε και θα φανεί ποιοι πραγματικά έχουν ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τον έλεγχο της Forthnet.  
Σύμφωνα με πληροφορίες το Apollo ήδη έχει έλθει σε επαφή με τη διοίκηση της Forthnet και έχει λάβει γνώση των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας.
Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο προκαλεί έυλογα ερωτηματικά και δεν αποκλείεται να εγείρει αντιδράσεις τόσο από την πλευρά των άλλων υποψηφίων όσων και των τραπεζών που «τρέχουν» τη διαδικασία πώλησης της εταιρίας.
Την ίδια στιγμή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υποψήφιοι για την εξαγορά της Forthnet είναι τόσο η Wind όσο και ο βασικός της μέτοχος το Fund Golden Tree.
Και αυτό διότι αναζητείται τι φόρμουλα έχει αναζητηθεί ώστε να επωφεληθεί το εν λόγω χαρτοφυλάκιο από την εξαγορά της εταιρίας και την εν συνεχεία ένταξή του στον όμιλο Wind.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμβουλός στην πώληση της Forthnet είναι η επενδυτική τράπεζα Νomura και το ποσοστό που φέρονται αποφασισμένες να πουλήσουν οι τράπεζες είναι τουλάχιστον το 33% που εξασφαλίζει τον έλεγχο της εταιρίας χωρίς να αποκελέιται πολύ μεγαλύτερο ποσοστό που μπορεί να προκύψει από κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων.  
Οι πιστώτριες τράπεζες της Forthnet είναι δεδομένο ότι βιάζονται να βρουν νέο επενδυτή καθώς τα προβλήματα της εταιρίας είναι δύσκολα διαχειρίσιμα και χωρίς ισχυρό επενδυτή οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες.
Μάλιστα δεδομένης της κατάστασης οι τράπεζες έχουν ορίσει την Deloitte ως «τοποτηρητή» που παρακολουθεί τις καθημερινές δραστηριότητες της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@mail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης