Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ελβετική Julius Baer εξετάζει τις αγορές δικτύων άλλων τραπεζών

tags :
H Ελβετική  Julius Baer εξετάζει τις αγορές δικτύων άλλων τραπεζών
Ευκαιρίες για αγορές μέρους των δικτύων άλλων τραπεζών που βρίσκονται προς πώληση αναζητά η τρίτη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, η Julius Baer, σε μία προσπάθεια να επεκταθεί σε Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, η Julius Baer κυνηγά τις ευκαιρίες σε γειτονικές αναπτυγμένες αγορές, ώστε να επεκταθεί με χαμηλό κόστος. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, δεδομένου ότι αφενός έχει κλιμακωθεί η πίεση στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, και αφετέρου έχουν ενταθεί οι προσπάθειες απομόχλευσης για την ενίσχυση των κεφαλαίων, οι τράπεζες βρίσκονται σε διαδικασία έντονης αναδιάρθρωσης των περιουσιακών τους στοιχείων. Η ελβετική τράπεζα βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να εντείνει την προσπάθεια επέκτασης στις τρεις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης.
Άλλωστε, ο CEO της τράπεζας Boris Collardi, σε πρόσφατη συνέντευξη του στην οικονομική εφημερίδα Finanz und Wirtschaft, ανέφερε ότι παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των μεγάλων τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα και υποχρεώνονται να πουλήσουν μέρος των περιουσιακών τους στοιχείων.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Julius Baer δεν κατάφερε τελικά να αποκτήσει τον έλεγχο της επίσης ελβετικής Sarasin στα τέλη του προηγούμενου έτους, όταν και το πλειοψηφικό πακέτο αποκτήθηκε από την βραζιλιανο-ελβετική Safra.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης