Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 2,9% για το πετρέλαιο, λόγω αύξησης των αποθεμάτων βενζίνης - Στα 55,96 δολ.

Πτώση 2,9% για το πετρέλαιο, λόγω αύξησης των αποθεμάτων βενζίνης - Στα 55,96 δολ.
Με πτώση 2,9% έκλεισε το πετρέλαιο, στα 55,96 δολ. ανά βαρέλι
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (06/12/2017) το πετρέλαιο, στον απόηχο έκθεσης της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) που έδειξε μια «εκτόξευση» των αποθεμάτων βενζίνης, η οποία αντιστάθμισε την εβδομαδιαία πτώση που σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, τα αποθέματα βενζίνης «εκτοξεύτηκαν» κατά 6,8 εκατ. βαρέλια, έναντι της αύξησης 2,7 εκατ. βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 1η Δεκεμβρίου 2017, περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, οι προβλέψεις των οποίων έκαναν λόγο για μια μείωση κατά 4,1 εκατ. βαρέλια.
Σημειώνεται ότι το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αργά χθες (05/12) μια μείωση των αποθεμάτων κατά 5,5 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με πηγές του Marketwatch.
Τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια αύξηση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.
Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές εισαγωγές αργού υποχώρησαν κατά 73.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα.
Έτσι, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ έκλεισε με απώλειες 2,9% ή 1,66 δολ., στα 55,96 δολ. ανά βαρέλι.
Πάντως, το πετρέλαιο συνεχίζει να βρίσκει στήριξη στη συμφωνία του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου με επικεφαλής τη Ρωσία, για μείωση της συνδυασμένης παραγωγής πετρελαίου τους κατά περίπου 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Την περασμένη εβδομάδα, οι συμμετέχοντες στη συμφωνία αποφάσισαν να επεκτείνουν τη συμφωνία μέχρι το τέλος του 2018.
Εν τω μεταξύ, ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μια πιθανή έξοδο από τη συμφωνία, τονίζοντας πως μια τελική απόσυρση από τη συμφωνία θα πρέπει να είναι σταδιακή.
«Μπορούμε να συζητήσουμε αυτήν την (έξοδο) ανά πάσα στιγμή, μόλις το κρίνουμε απαραίτητο», δήλωσε ο Novak στους δημοσιογράφους.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η διαδικασία απόσυρσης θα μπορούσε να πάρει έως και 6 μήνες, ανάλογα με το πώς ανέκαμψε η αγορά πετρελαίου και η ζήτηση.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης