Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη για την Ελλάδα η Συνθήκη της Λωζάνης - Erdogan: Υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες

Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη για την Ελλάδα η Συνθήκη της Λωζάνης - Erdogan: Υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες
H Συνθήκης της Λωζάνης δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση ούτε επικαιροποίηση, ξεκαθάρισε ο Πρ. Παυλόπουλος
(upd) Στη θέση ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στη Συνθήκη της Λωζάνης επέμεινε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, απαντώντας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
«Είναι μια συμφωνία που υπογράφηκε πριν από 94 χρόνια.
Την υπέγραψαν 11 χώρες.
 Στη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχει ακόμα και η Ιαπωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Erdogan.
«Μέσα στα 94 χρόνια άλλαξαν πολλά πράγματα, για παράδειγμα στη Συνθήκη της Λωζάνης χαρακτηρίζεται μουσουλμανική η μειονότητα της Θράκης», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε υποδεχόμενος τον Τούρκο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη για την Ελλάδα.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης για εμάς τους Έλληνες είναι αδιαπραγμάτευτη.
Δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση ούτε επικαιροποίηση.
Ισχύει ως έχει», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.
Τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα γίνονται πλήρως σεβαστά με τη Συνθήκη της Λωζάνης, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.
«Θέλουμε τη λύση του Κυπριακού.
Εδώ είμαστε, όλοι μαζί να φτάσουμε σε μια λύση που να προσιδιάζει σε ένα κράτος - μέλος της ΕΕ», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Και υπογράμμισε ότι «είναι ανάγκη και για τις σχέσεις μας και για τον πολιτισμό μας να υπάρξει ειλικρινής εφαρμογή της συνθήκης ΕΕ - Τουρκίας για το θέμα των προσφύγων».
O ΠτΔ χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη Erdogan στην Ελλάδα.
«Κε.Πρόεδρε σας καλωσορίζω στην Αθήνα σε μια επίσκεψη που πραγματοποιείται 65 χρόνια μετά την προηγούμενη επίσκεψη Τούρκου προέδρου.
Πρόκειται για  ιστορική επίσκεψη για τους λαούς μας.
Είμαστε εδώ οι Έλληνες για να σφίξουμε το χέρι στην Τουρκία, να είμαστε το παράθυρο για την ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο ΠτΔ υπογράμμισε ότι «λόγω της ιδιότητας της Ελλάδας ως μέλος της ΕΕ, θέλουμε πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης