Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η Συνθήκη της Λωζάνης οδηγεί σε νέα κόντρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Spiegel: Η Συνθήκη της Λωζάνης οδηγεί σε νέα κόντρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας
Οι κόντρες μεταξύ Παυλόπουλου, Τσίπρα και Erdogan
Στην επίσκεψη του Recep Tayyip Erdogan στην Ελλάδα αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, στο οποίο καταγράφονται οι «κόντρες» που υπήρξαν.
Το δημοσίευμα ξεκινά υποστηρίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξαν παραβιάσεις είτε του ελληνικού, είτε του τουρκικού εναέριου χώρου, καθώς ο Erdogan προετοιμάζονταν να καταφθάσει στην Αθήνα.
Ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια.
Η πρώτη επαφή του Erdogan, με τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου δεν ήταν και πολύ ευχάριστη, με δεδομένες και τις δηλώσεις Erdogan πριν καν προσγειωθεί στην Αθήνα, αναφορικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Στη συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα οι δύο ηγέτες προσπάθησαν να ρίξουν ελαφρώς τους τόνους, τονίζει το Spiegel, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να τονίζει ότι «πρέπει να κτίζουμε γέφυρες όχι τείχη».
Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι η Τουρκία έχει σταδιακά απομακρυνθεί από τη Δύση.
Έχει ξεκινήσει μία διαμάχη με τις ΗΠΑ εξαιτίας και του Τούρκο-Ιρανού trader χρυσού Reza Zarrab.
Οι σχέσεις της με την Ευρώπη αρχίζουν, αλλά με αργό ρυθμό, να ομαλοποιούνται, με την Ελλάδα να είναι σύμμαχος της Τουρκίας στην πορεία της προς την ΕΕ.
Μάλιστα Έλληνες διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας έχει διαβεβαιώσει τον Erdogan ότι θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
Όμως οι διαφορές παραμένουν μεταξύ των δύο χωρών, τονίζει το γερμανικό περιοδικό, αν και οι δύο χώρες προσπαθούν να αναπτύξουν περαιτέρω την οικονομική τους συνεργασία αλλά και τη συνεργασία τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Erdogan θα επισκεφθεί και τη Θράκη, όπου ζει η μουσουλμανική μειονότητα της Ελλάδας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης