Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Η επίσκεψη Erdogan δεν προσέφερε κάτι θετικό, τραυμάτισε τις σχέσεις με την Τουρκία

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Η επίσκεψη Erdogan δεν προσέφερε κάτι θετικό, τραυμάτισε τις σχέσεις με την Τουρκία
"Mια ιστορική επίσκεψη, η πρώτη Τούρκου Προέδρου μετά από 65 χρόνια, θα έπρεπε να ήταν ορόσημο για μια νέα θετική δυναμική στις σχέσεις των δύο λαών", ανέφερε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος
«Δεν προσέφερε κάτι θετικό στη χώρα» η επίσκεψη Erdogan στην Ελλάδα, τόνισε σε συνέντευξή του  στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος.
Όπως είπε, «άφησε σε όλους μια πικρή γεύση» και «μια ιστορική επίσκεψη, η πρώτη Τούρκου Προέδρου μετά από 65 χρόνια, θα έπρεπε να ήταν ορόσημο για μια νέα θετική δυναμική στις σχέσεις των δύο λαών.
Δυστυχώς, και το λέω με λύπη, η επίσκεψη αυτή, έτσι όπως εξελίχθηκε, περισσότερο τραυμάτισε παρά ενίσχυσε τις σχέσεις μας με την Τουρκία».
«Η ευθεία και έντονη αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης από ελληνικό έδαφος, η απροκάλυπτη παρέμβαση στα θέματα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, η προσβολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε στο ζήτημα των «8», οι υποδείξεις προς την ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη και η πανηγυρική επανάληψη των γνωστών αμετακίνητων και νομικά αβάσιμων τουρκικών θέσεων στο Αιγαίο και στο Κυπριακό, σφράγισαν αυτή την επίσκεψη», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουμουτσάκος, λέγοντας ότι «η επίσκεψη αυτή θα μείνει στην ιστορία ως η επίσκεψη που «τραυμάτισε» και δεν «θεράπευσε»».
Υποστήριξε ότι «οι αποκλίσεις μεγάλωσαν και οι όποιες συγκλίσεις εξασθένισαν», σημειώνοντας πως χάθηκε «μια ευκαιρία ουσιαστικής βελτίωσης του κλίματος και κάποιοι στην κυβέρνηση οφείλουν εξηγήσεις για αυτό.
Την Δευτέρα θα ζητήσουμε από τον υπουργό των Εξωτερικών, να ενημερώσει και να κάνει τον απολογισμό της επίσκεψης στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής των Ελλήνων»..
Ερωτηθείς για το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Κουμουτσάκος ασκεί κριτική στον υπουργό Εξωτερικών,  Ν. Κοτζιά, τονίζοντας ότι «εκ των πραγμάτων ο ρόλος του υπουργείου Εξωτερικών ήταν σημαντικός σε αυτήν την υπόθεση, καθώς η κρίσιμη μάζα των σοβαρών πληροφοριών πέρασε από τους διαύλους του υπουργείου και άρα ήταν σε γνώση του υπουργού.
Τι έπραξε ο ίδιος; Δεν έχει απαντήσει στην ουσία.
Επιπρόσθετα, έχει αφήσει έκθετους τους διπλωμάτες μας στη Σαουδική Αραβία.
Δεν τους έχει προστατεύσει από τη σκαιά επίθεση που δέχθηκαν.
Οφείλει λοιπόν τις εξηγήσεις που τον αφορούν ως προς την ουσία αυτής της υπόθεσης».
Σχετικά με το συνέδριο αρχών και θέσεων της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιείται την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι προσαρμογές «γίνονται σε επιμέρους πολιτικές επιλογές και προτεραιότητες, όχι στον ιδεολογικό κορμό μιας παράταξης που, ακριβώς με αυτές τις αρχές, διατηρεί διαχρονικά βαθιές ρίζες στον ελληνικό λαό.
Αυτές θα μας οδηγήσουν και σε ευρύτατη νίκη στις επόμενες εκλογές», σημειώνοντας ότι πάντα η ΝΔ «συνομιλούσε και συνεχίζει να συνομιλεί με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, πέρα από στενά κομματικές γραμμές.
Αυτό ήταν και το μήνυμα που κυριάρχησε σε όλη την προσυνεδριακή διαδικασία. Αυτό θα επιβεβαιωθεί και στο συνέδριό μας.
Αυτή είναι άλλωστε η εκπεφρασμένη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης