Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 230 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις

Τουλάχιστον 230 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
Πάνω από 170 οι τραυματίες μόνο στην περιοχή της Δυτικής Όχθης
Σε τουλάχιστον 230 ανέρχεται ο αριθμός των Παλαιστινίων που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων σήμερα (9/12/2017), ενάντια στην αμερικανική απόφαση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ όπως έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.
«231 τραυματίες, οι 171 στη Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, οι 60 στη Λωρίδα της Γάζας» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από αληθινά πυρά, ενώ 24 τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες και 172 παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων.
Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στη Γάζα ως αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών, ενώ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, μετά την απόφαση Trump την Ιερουσαλήμ.
Εν τω  μεταξύ, η οργάνωση Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μahmud Abbas προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να «συνεχίσουν τη σύγκρουση (με τις ισραηλινές δυνάμεις) σε όλα τα σημεία όπου ο ισραηλινός στρατός έχει παρουσία», σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης