Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης που σκοτώνει παιδιά - Δεν εγκαταλείπουμε την Ιερουσαλήμ

Erdogan: Το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης που σκοτώνει παιδιά - Δεν εγκαταλείπουμε την Ιερουσαλήμ
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές την Ιερουσαλήμ κόκκινη γραμμή για τους μουσουλμάνους
Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan ο οποίος χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη που σκοτώνει παιδιά», λέγοντας ότι «θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ».
Ο τούρκος πρόεδρος που εμφανίζεται ως ο υπερασπιστής των παλαιστινίων τόνοισε σε ομιλία του στην κεντρική Τουρκία ότι «η Παλαιστίνη είναι ένα αθώο θύμα γιατί το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης, ναι, τρομοκράτης!» και συνέχδισε λέγοντας ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε την Ιερουσαλήμ στο έλεος ενός κράτους που σκοτώνει παιδιά».
Οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου έγιναν μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ανακοίνωση την οποία η Άγκυρα καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο. Ο Τούρκος πρόεδρος, που έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές την Ιερουσαλήμ «κόκκινη γραμμή για τους μουσουλμάνους», υποστηρίζει ότι η απόφαση του Trump είναι «άκυρη« και την θεωρεί ως «μη γενόμενη».
«Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους με όλα τα μέσα» κατά της απόφασης αυτής, συνέχισε ο Erdogan.
Στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, «θα δείξουμε ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν θα είναι τόσο εύκολη», διαβεβαίωσε επίσης.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο φόντο προβλήθηκε μια φωτογραφία που έδειχνε έναν έφηβο, που φέρεται να είναι Παλαιστίνιος από τη Χεβρώνα, να οδηγείται, με δεμένα τα μάτια, από ένστολους που φέρονται να είναι Ισραηλινοί στρατιώτες. «Δείτε πώς οι τρομοκράτες σέρνουν αυτό το 14χρονο παιδί», είπε ο Erdogan αν και η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί άμεσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης