Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την αποπομπή Κοντονή από την κυβέρνηση ζητεί η ΝΔ, μετά τις καταγγελίες για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Την αποπομπή Κοντονή από την κυβέρνηση ζητεί η ΝΔ, μετά τις καταγγελίες για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

«Για το καθεστώς Τσίπρα - Καμμένου είναι ψιλά γράμματα ακόμη και η διάκριση των εξουσιών» καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση
Την απομάκρυνση του αρμόδιου υπουργού Σταύρου Κοντονή από την κυβέρνηση ζητεί η ΝΔ με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου του ΣτΕ περί παρέμβασής του στο έργο της Δικαιοσύνης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζει πως δεν υπάρχει προηγούμενο και ο υπουργός Δικαιοσύνης θα έπρεπε ήδη να αποτελεί παρελθόν από την κυβέρνηση.
«Δεν υπάρχει προηγούμενο η ηγεσία της Δικαιοσύνης να καταγγέλλει δημοσίως τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό για ωμή παρέμβαση στο έργο της.
Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ο κ. Κοντονής θα είχε ήδη αποπεμφθεί από την θέση του», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει:
«Αλλά για το καθεστώς Τσίπρα - Καμμένου είναι ψιλά γράμματα ακόμη και η διάκριση των εξουσιών που κατοχυρώνει την Δημοκρατία».
Υπενθυμίζεται, πως ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νίκος Σακελλαρίου κατήγγειλε τον υπουργό Δικαιοσύνης για ωμές παρεμβάσεις από το βήμα της 33ης γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
Αφορμή για να φορτιστεί το κλίμα,  στάθηκε η δήλωση του κ. Κοντονή από το βήμα της συνέλευσης ότι  «είναι πρόβλημα το γεγονός ότι εκδόθηκε πρόσφατα  από το ΣτΕ απόφαση που ακυρώνει τον έλεγχο των δηλώσεων του πόθεν έσχες» των δικαστικών.
Η αντίδραση – απάντηση ήταν άμεση και μάλιστα από πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Ν. Σακελλαρίου, ο οποίος ήταν στη γενική συνέλευση των εισαγγελέων ως προσκεκλημένος και απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή είπε «μετά την τελευταία τοποθέτησή μου ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της δημοκρατίας, ήλπιζα να είχε τερματιστεί η στείρα αντιπαράθεση Δικαιοσύνης και κυβέρνησης.
Είδα όμως  την αντιπαράθεση αυτή να αναζωπυρώνεται σήμερα σε αυτή την αίθουσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Καταγγέλλω από το βήμα αυτό τον υπουργό Δικαιοσύνης για ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη.
Υποδείξεις δεν δεχόμεθα από πουθενά».
«Είμαστε σε δύσκολο σταυροδρόμι.
Είμαστε στο σκοτάδι που μας έβαλαν τα μνημόνια.
Χρειάζεται ενότητα», πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης